В який час доби правильно обробляти рослини від колорадських жуків: поради, які врятують урожай

Читати російською
Автор

Ці "правила" допоможуть вам зберегти свій урожай картоплі

Більшість городників уже давно посадили картоплю, і в багатьох вона вже встигла навіть зійти. А це означає, що скоро, або вже, на неї полюють її найлютіші вороги — жуки колорадські. На жаль, через незнання, деякі дачники неправильно обробляють свої рослини від шкідників. Виправляймо це.

Як зазначає портал prostoway, дуже важливо проводити обробку проти шкідників за "правильної" погоди та в "правильний" час доби. Докладніше — далі.

Коли потрібно обробляти картоплю від колорадських жуків

Досвідчені городники радять проводити всі "процедури" зі шкідниками з ранку до 10:00 години або ввечері після 17:00. Це найоптимальніший час, коли ще не так спекотно, і рослини не постраждають.

Що стосується погоди, то в хмарний день і тим паче в дощовий не варто витрачати ні свій час, ні різні отрути та препарати. Все тому, що жуки ховаються в землі і отрута просто не досягне мети.

Також не радять обробляти картоплю і під час цвітіння, щоб не зашкодити розвитку коренеплодів. Найкраще зробити до появи суцвіть або вже після.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким засобом поливають перець досвідчені дачники, щоби збільшити врожайність. А ще ми писали, як використовувати бананову шкірку для підживлення популярних рослин.