Зробите так — і все зіпсуєте: в якому посуді не можна варити варення

Читать на русском
Автор
Насолоджуйтесь взимку смачним варенням
Насолоджуйтесь взимку смачним варенням. Фото foodsguy.com

Ці поради допоможуть зберегти смак та аромат свіжих ягід

Варення – це дуже популярний десерт, який готують із ягід, фруктів, овочів і навіть квітів. Досить часто його використовують як начинку для кексів, пирогів, рулетів, пиріжків, печива та тортів. Крім того, варення — чудове доповнення до млинців, сирників, каш або запіканок.

У питанні приготування варення важливим є кожен нюанс. Кулінари ретельно ставляться до цього питання і скрупульозно дотримуються рецептів приготування цієї страви. Проте чи замислювалися ви, важливий посуд, у якому готується варення? "Главред" стверджує, що це важливе питання і розповідає, в якій каструлі не можна його готувати.

В якому посуді не можна варити варення

Слід уникати використання посуду з алюмінію. Річ у тому, що кислоти, що містяться у фруктах і ягодах, можуть взаємодіяти з алюмінієм і залишати неприємні домішки у варенні.

Який посуд підходить для варіння варення

Найкраще використовувати посуд з товстим і рівним дном, щоб рівномірно розподіляти тепло та запобігати пригоранню. Посуд із нержавіючої сталі, емальована каструля або мідний таз — всі вони підходять для цієї мети.

Каструля з нержавіючої сталі та підходить для варіння варення. Вона має хорошу теплопровідність і легко миється після приготування.

Мідна каструля має відмінну теплопровідність, що дозволяє рівномірно нагрівати та варити варення. Крім того, мідь має антибактеріальні властивості, що є корисним при приготуванні консервів.

Емальована каструля також підходить для варіння варення. Вона забезпечує рівномірний розподіл тепла та легко чиститься.

Раніше "Телеграф" розповідав про три способи стерилізації банок. Готуйтесь до зими правильно!