Викид з Сонця летить до планет: чи чекати на магнітну бурю

Читати російською
Автор

На Сонці відбувся новий вибух, але не від новоутвореної плями

Сонце не перестає дарувати "подарунки" Землі і, хоча пляма AR3335 заспокоїлась, на світилі відбувся спалах і викид корональної маси (СМЕ) вилетів у космос.

За даними сайту Spaceweather, викид корональної маси (СМЕ) був спричинений за допомогою сьогоднішнього сильного спалаху з Сонця і він може вразити Венеру та Марс.

Як уточнюють фахівці, для Землі ніякої загрози не передбачено, а от СМЕ, ймовірно, призведе до ерозії невеликої частини верхньої атмосфери Венери. А Марс очікує на полярні сяйва.

Тим часом, астросиноптики з сайту Tesis.xras нагадують про оновлений графік магнітних бур на червень та липень.

Якщо вірити фахівцям, то у першому місяці літа передбачається лише магнітне збурення 4 балів потужності. Такими датами є: 27 та 28 червня. Слід нагадати, що магнітною бурею вважаються коливання від 5 балів і вище.

А от наступний місяць може принесе з собою геомагнітні шторми. У першій декаді липня очікується збурення — 1 та 8 липня. За ними прогнозується магнітна буря, яка почнеться 12 липня і сягатиме 5 балів потужності, а 13 липня збільшиться до 6 балів потужності, що прирівнюється до середнього шторму.

Після дводенної тиші на Землі передбачається поновлення магнітного збурення — 16-18 липня.

Нагадаємо, що раніше "Телеграф" писав про величезну кількість плям на Сонці, які були виявлені за допомогою станції МКС.