Що робити з кавуновими кірками: три секрети досвідчених дачників

Читать на русском
Автор
530
З’їли кавун – не викидайте кірки!
З’їли кавун – не викидайте кірки!. Фото Freepik

Несподіваний спосіб застосування кавунових кірок для догляду за рослинами

Досвідчені городники не викидають кавунові кірки, навіть якщо кавуни не були вирощені власноруч, а куплені в магазині. Причина цього проста — все, що росте на грядках, може стати гарним добривом для ґрунту та інших рослин.

Портал Ukr.Media розповів, чому дачники не викидають кавунові кірки. Цю начебто непотрібну і непоказну добавку можна ефективно використовувати.

Що зробити з кавуновими кірками – три корисності

Ось куди можна їх застосувати:

  • компост;
  • грядки;
  • догляд за листям.

У компост кавунові кірки кидати потрібно не цілими часточками, а добре подрібненими. Їх змішують з масою, що вже знаходиться в ямі, і проливають водою.

Кавунові кірки як добриво — для застосування на городі зарийте дрібно порубані кавунові кірки в основу грядки (але не залишайте на поверхні). Якщо грядки обгороджені, використовуйте кірки для викладання нижнього шару. Це і підніме грядку, і удобрить ґрунт.

Для протирання листя декоративних та кімнатних рослин розріжте кавунові кірки на дрібні шматочки, залийте водою та залиште на 3-4 години. Процідіть розчин і м’якою тканиною протирайте їм листя.

Корки містять вітаміни А, С, А та В6, а також кальцій, магній, калій. Поживні речовини та вітаміни сприяють здоров’ю рослин і роблять листя більш блискучими та зеленими. Також кавунові кірки можна добре подрібнити та закопати в землю для підживлення. Відстань від ствола — 5-10 сантиметрів.

Рекомендації щодо протирання листя:

  • Проводьте процедуру ввечері або вранці, щоб на листя не потрапляло пряме сонячне світло.
  • Протирайте листя обережно, щоб не зашкодити.
  • Не використовуйте кірки, що полежали, беріть тільки свіжі.

Раніше ми розповідали, які 9 рослин потрібно висадити у серпні, щоб не давати пустувати землі. А якщо ваші рослини страждають від слимаків, то на допомогу прийде потужний натуральний репелент — потрібен один популярний овоч.