Усю зиму буряк буде свіжим та соковитим: скористайтеся однією хитрістю

Читати російською
Автор

Як зберігати буряк, щоб не всихав

Без буряків важко уявити борщ або вінегрет. Цей овоч користується великою популярністю взимку. Якщо неправильно зберігати буряки, вони швидко всихають і втрачають свої смакові якості.

Коли коренеплоди викопані, у них обрізають листя так, щоб залишилися ніжки довжиною 1 см. Ідеальним місцем зберігання для буряків взимку є льох. При підтримці температури в діапазоні від 0 до +2ºС та високому рівні вологості коренеплід не проросте, не перемерзне та не усохне.

Для зберігання буряків підійдуть компактні ємності з отворами — пластикові або дерев’яні ящики. Важливо не розташовувати їх нижче 10-15 см від підлоги.

Щоб буряк точно не зіпсувався, деякі дачники йдуть на хитрість. Вони кладуть буряки поверх картоплі. Це взаємовигідне сусідство овочів. Картопля зазвичай відволожується, а буряк, навпаки, усихає. У цьому випадку коренеплоди забиратимуть зайву вологу у бульб і жоден овоч не згниє і не зав’яне.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно підготувати льох перед закладкою овочів на зиму, та як зберігати моркву за відсутності льоху чи підвалу.