Не поспішайте все одразу ховати: як правильно підготувати картоплю до зберігання після збирання врожаю

Читать на русском
Автор
Перед відправкою картопля на зберігання слід її просушити
Перед відправкою картопля на зберігання слід її просушити. Фото Freepik

Ці поради допоможуть зберегти ваш урожай у цілісності аж до весни

Копати картоплю багато дачників починають ще з кінця серпня і закінчують у середині вересня. Однак перед збиранням на зберігання городники часто забувають зробити кілька банальних речей, а іноді вони їх і не знають, через що картопля швидко псується і не доживає до весни.

Як зазначає портал vse_roste в Інстаграм, перед відправкою картоплі на зберігання, перше, що потрібно зробити – це слід просушити та підготувати бульби. Наприклад, якщо ви копали картоплю, коли земля була сирою, просушіть її перед закладкою. Для цього покладіть картоплю під навісом або в сараї на протяг, щоб забезпечити провітрювання.

Якщо ж ви копали картоплю у спеку, її важливо охолодити. Для цього можна присипати врожай купою землі, щоби температура всередині знизилася. Також варто зазначити, що якщо на картоплі багато механічних пошкоджень, бажано, щоб вона полежала в сухому місці до 3 тижнів, щоб за цей час шкірка зміцніла, а бульби загоїлися.

Важливо ! Обов’язково переберіть картоплю, перш ніж покласти її на зберігання, і відокремте пошкоджені бульби від здорових. І звичайно ж, не забудьте підготувати приміщення для зберігання врожаю. Для цього приберіть все сміття, прочистьте вентиляцію, а стіни обробіть вапном з мідним купоросом, який запобігатиме появі грибка.

Нагадаємо, що попри активний збір урожаїв, дачникам слід пам’ятати також про інші заняття: догляд за рослинами, поливу, прополювання, боротьбу зі шкідниками та бур’янами. Це стосується і томатів. Головне – стежити за підгодовуванням рослин та боротися зі шкідниками, а також правильно організовувати полив помідорів.