Посуд буде як новенький: як очистити чашки від кавового та чайного нальоту

Читать на русском
Автор
Посуд буде чистим одним рухом руки
Посуд буде чистим одним рухом руки. Фото Pexels

Це легко та просто

Всі ми любимо поласувати кавою, що бадьорить, або побалувати себе домашньою випічкою з чаєм. Проте улюблені напої залишають сліди на чашках.

Навіть частий догляд за чашками не убезпечить їх від нальоту. Разом із 24 Каналом розповімо, як позбутися нальоту на посуді. З цими порадами навіть білий посуд стане як новенький.

Як позбутися нальоту на посуді

Один із найдієвіших продуктів — харчова сода. Нанесіть невелику кількість її на губку, протріть посуд і наліт швидко зникне. Однак будьте обережними: сода може дряпати поверхню чашки та наліт з кожним разом видалятиметься все важче. Якщо посуд не дуже брудний, можна розвести соду в невеликій кількості води.

Вам також допоможе столовий оцет. Нанесіть його на ватний диск або целюлозну губку і протріть забруднення на посуді. Наліт спочатку стане світлішим, а потім зникне. Позбутися специфічного запаху оцту можна, ретельно промивши чашку під теплою водою.

Для наступного способу вам потрібно 1-2 чайні ложки лимонної кислоти та лимонного соку – можете використовувати концентрат або вичавити з лимона. Розподіліть цю суміш по всій поверхні посуду і залиште на кілька хвилин, потім протріть губкою і змийте теплою водою.

Один з найпростіших і педантичних способів — зубна паста. Нанесіть її на забруднені місця чашки, протріть і змийте водою. Можна також залишити пасту на кілька хвилин – тоді наліт краще очиститься.

Ще один дієвий продукт – зелений чай. Залийте його окропом так, щоб вода майже виплескувалась з чашки, залиште на 30 хвилин і добре промийте посуд губкою. Однак пам’ятайте, що цей метод не впорається з кавовим нальотом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити застиглий на посуді нагар. Ви це зробите легко та просто.