Ви всі помилялися хоча б раз: секрети ідеальних дерунів

Читать на русском
Автор
1481
Ваша страва буде неймовірною
Ваша страва буде неймовірною. Фото shuba.life

Деруниготуються лише так!

Хрумкі деруни — це одна з найулюбленіших серед українців страв з картоплі. Їх люблять і дорослі, і діти. З мінімальної кількості інгредієнтів виходить дуже ситна та смачна страва.

У класичному рецепті дерунів вказується лише картопля, цибуля, сіль, перець. Однак кожен кулінар доповнює страву улюбленими продуктами. Разом з "РБК-Україна" розповімо, що не варто додавати до дерунів, щоб не зіпсувати їхнього смаку.

Які продукти краще не додавати при приготуванні дерунів

Кулінари радять відмовитися від будь-якого виду борошна. При правильному приготуванні страви вона просто не знадобиться.

Для пишноти дерунів замініть цей інгредієнт на манку. На 1 кг натертої картоплі буде достатньо 2 столові ложки крупи.

Не варто додавати в деруни багато яєць. Безумовно, смак смаку вони не зіпсують, але насиченості картоплі вже не буде. Для досягнення необхідної консистенції достатньо буде лише 1 яйця.

Все-таки поекспериментувати зі складом дерунів небагато можна. Смак страви може покращити зелень – щіпка базиліка, петрушки чи кропу, а чорний мелений перець можна замінити паприкою.

Рекомендуємо приготувати латкеси — єврейські деруни за рецептом "Телеграф". Смачного!