Ви всі помилялися хоча б раз: секрети ідеальних дерунів
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1481
Деруниготуються лише так!
Хрумкі деруни — це одна з найулюбленіших серед українців страв з картоплі. Їх люблять і дорослі, і діти. З мінімальної кількості інгредієнтів виходить дуже ситна та смачна страва.
У класичному рецепті дерунів вказується лише картопля, цибуля, сіль, перець. Однак кожен кулінар доповнює страву улюбленими продуктами. Разом з "РБК-Україна" розповімо, що не варто додавати до дерунів, щоб не зіпсувати їхнього смаку.
Які продукти краще не додавати при приготуванні дерунів
Кулінари радять відмовитися від будь-якого виду борошна. При правильному приготуванні страви вона просто не знадобиться.
Для пишноти дерунів замініть цей інгредієнт на манку. На 1 кг натертої картоплі буде достатньо 2 столові ложки крупи.
Не варто додавати в деруни багато яєць. Безумовно, смак смаку вони не зіпсують, але насиченості картоплі вже не буде. Для досягнення необхідної консистенції достатньо буде лише 1 яйця.
Все-таки поекспериментувати зі складом дерунів небагато можна. Смак страви може покращити зелень – щіпка базиліка, петрушки чи кропу, а чорний мелений перець можна замінити паприкою.
Рекомендуємо приготувати латкеси — єврейські деруни за рецептом "Телеграф". Смачного!