Змахніть іній та киньте на сковороду: як правильно готувати заморожені котлети

Читать на русском
Автор
843
Ваші котлети не прилипнуть і не розпадуться
Ваші котлети не прилипнуть і не розпадуться. Фото volyn24.com

Приготувати заморожені котлети можна швидко та просто

Багато кулінарів заготовляють про запас улюблені котлети та прибирають їх в морозилку. Ті, хто цього не робить, купують напівфабрикати.

Здається, що приготувати їх легко. Однак часто буває, що при розігріванні заморожених котлет вони перетворюються на кашу. Як не допустити цього, розповідаємо разом із "УНІАН".

Чи потрібно розморожувати котлети перед приготуванням

Цього робити категорично не можна з деяких причин. По-перше, на биточки можуть "набігти" шкідливі мікроорганізми. Самі котлети розваляться і перетворяться на фарш, а при приготуванні такі котлети можуть прилипнути до сковороди. Та й смак після такої процедури може зіпсуватись.

Як правильно посмажити заморожені котлети

Для початку розігрійте на сухій чавунній або антипригарній сковороді олію. Самі котлети дістаньте з упакування та заберіть іній.

Далі викладіть котлети в олії та смажте їх до скоринки з одного боку. Після цього переверніть биточки, зробіть вогонь менше і смажте їх до готовності під кришкою.

Із заморожених котлет у паніруванні іній можна не прибирати. Це призведе до порушення шару панірування та деформації структури самого напівфабрикату.

Час приготування котлет напівфабрикатів залежить від виду м’яса. Індичка готується 8 хвилин, курка – 10-12 хвилин, а свинина та яловичина – 20 хвилин. Заморожені рибні битки готуються близько 15 хвилин.

Їхню готовність можна перевірити зубочисткою, проткнувши котлету. Сік усередині має бути прозорим, м’ясо – світло-білим, а не червоним зі слідами крові.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно заморозити котлети. Це суперспосіб у плані економії часу