Будуть соковитими до самої весни: три надійні способи зберігати яблука на зиму

Читать на русском
Автор
Урожай яблук зберігатиметься довго
Урожай яблук зберігатиметься довго. Фото Freepik

На зиму можна закладати осінні та зимові сорти

Середньостиглі та пізні сорти яблук цілком реально можуть залишитися свіжими й соковитими до весни. Для цього потрібно їх правильно складувати та стежити за оптимальними умовами зберігання — і тоді ви зможете приготувати з ними найледачіший штрудель з лаваша або найсмачніші яблучні пончики у будь-який час року.

Головне, дотримуватися всіх умов і періодично оглядати закладку фруктів на наявність зіпсованих плодів. Якщо ви не помітили й відправили на зберігання яблуко навіть з невеликим зовнішнім або внутрішнім пошкодженням, воно зіпсується в першу чергу і почне псувати плоди, що лежать поруч. Порадами фахівців сільського господарства зі зберігання врожаю поділився портал Ukr.Media.

Як правильно зберігати яблука на зиму – три способи

Найлегше, як зазначають експерти, зберігати яблука в пакетах із щільного поліетилену:

  • покладіть у тару плоди;
  • загальна вага на один пакет має становити близько 1,5 — до 2 кг;
  • залиште у відкритих пакетах на кілька днів (2-3, не більше) за кімнатної температури;
  • щільно обтисніть пакети, зафіксуйте ниткою з капрону і покладіть на полиці у льоху.

Пакети не повинні торкатися один одного. Тому укладайте їх через деяку відстань. Як повідомляється, через 3-4 тижні в них утворюється особливе середовище, яке запобігає псуванню яблук.

Спосіб 2. Також плоди зберігають у ящиках без щілин. Вниз ящика насипають шар піску до 5 см і укладають яблука не дуже щільним шаром, щоб вони не торкалися один одного. Пересипавши їх піском, можна укласти й другий шар. Зберігають у льоху.

Спосіб 3. Використання природного мінералу, який називається вермикуліт та продається в садівницьких відділах. Експерти радять просочити його розчином оцтової кислоти 15-23% та пересипати їм яблука в ящику. Поступово кислота випаровуватиметься з гранул і знезаражуватиме довкілля. Для закладання на зберігання 100 кг яблук знадобиться близько 2-3 кг матеріалу.

Раніше ми розповідали, куди покласти розрізаний гарбуз, щоб він довго зберігався. Також вас може зацікавити кавказький лайфхак, як зберігати часник у квартирі на зиму.