Хвилина часу – і гора часнику очищена: хитрі лайфхаки

Читать на русском
Автор
Почистити навіть велику кількість часнику можна легко
Почистити навіть велику кількість часнику можна легко. Фото Freepik

Ви швидко впораєтеся з проблемою

Часник – важливий інгредієнт багатьох страв. Він надає пікантності, а в консервації без часнику взагалі не обійтись.

Однак чистити його ми не дуже любимо – це не дуже приємне заняття. Проте разом із "УНІАН" розповімо, як легко почистити часник.

Як швидко почистити часник

Кухарі чистять часник ножем, але трохи не так, як це ми робимо. Зубчик покладіть на обробну дошку і придавіть плоскою стороною ножа, притиснувши долонею зверху — лушпиння з часнику легко знімається. Тиснутий таким чином часник найкраще використовувати, щоб ароматизувати олію на сковороді.

Лушпиння часнику легко почиститься, якщо залити зубчики холодною водою на 30 хвилин. Якщо часу немає, то часник також можна залити гарячою водою, залишити на хвилину – лушпиння також легко відійде.

Можна очистити часник, поклавши його в каструлю з кришкою. Якщо сильно її вразите, лушпиння має відійти від часнику, а вам залишиться тільки вибрати очищені зубчики.

Так само можна почистити часник у банці. Для цього зубчики часнику складіть у банку і потрясіть її — в результаті такого "струсу" лушпиння відходить.

Ще один спосіб легко почистити часник — у мікрохвильовій печі. Покладіть зубчики часнику в миску і відправте їх в мікрохвильову піч на 15-20 секунд на максимальній потужності. Після дістаньте миску з часником і легко зніміть з нього лушпиння.

Раніше "Телеграф" розповідав, як натерти часник і не забруднити посуд. Вам не доведеться мити тертку.