Багато кулінарів цього не знають: лайфхаки, за допомогою яких нарізані яблука не потемніють

Читать на русском
Автор
Фрукти збережуть колір на довгий час
Фрукти збережуть колір на довгий час. Фото Pexels

Прості хитрощі і проблема вирішена

Яблука – корисний та важливий продукт на наших столах. Він частий інгредієнт домашньої випічки.

Однак яблука у розрізаному вигляді дуже швидко темніють під час контакту з повітрям. Разом із "РБК-Україна" розповімо, як цього уникнути.

Що зробити, щоб нарізані яблука не темніли

З проблемою допоможе впоратися лимонний сік. Просто наріжте скибочками яблука, покладіть їх у пакет, збризкайте 2-3 столовими ложками соку на яблука та залиште на деякий час.

Подолати проблему можна за допомогою медової води. Розчиніть 1-2 столові ложки меду в 1 склянці води кімнатної температури та замочіть порізані яблука в цій суміші на 1-5 хвилин. Якщо яблука вам не потрібні відразу, загорніть їх у поліетиленовий пакет і відправте в холодильник.

Не дати яблукам потемніти допоможе вода. Порізані яблука покладіть у посуд та залийте звичайною водою. Однак зверніть увагу, що такий метод може "врятувати" фрукти від потемніння лише на недовгий період.

Також не дасть яблукам потемніти солона вода. Змішайте третину чайної ложки кухонної солі зі склянкою води та замочіть чисті, помиті яблука щонайменше 8-10 хвилин.

Зберігши такі яблука, на сніданок можна приготувати яблучні пончики за рецептом "Телеграфа". Вам сподобається ця смакота.