Загибель українських бійців на Донбасі: що відомо про двох десантників (фото)

Читать на русском
Автор
Загиблі десантники військової частини А0281
Загиблі десантники військової частини А0281. Фото Колаж "Телеграфу"

Житомирщина прощається із загиблими захисниками України

Внаслідок артобстрілу бойовиків на Донеччині біля Зайцевого 21 лютого загинули двоє десантників із 95-ї бригади — Ігор Демидчук та Олександр Стельмах.

Як повідомляють "Факти Житомира", вони обоє були уродженцями області. Старшому лейтенанту Ігореві Демидчуку було 28 років. Він командував 6 десантно-штурмовою ротою. Уродженця міста Овруч товариші по службі згадують як хорошого командира і чуйну людину. З фронту його не дочекалися батьки та дружина.

Погиб Игорь Демидчук

Олександру Стельмаху було 40 років, до свого дня народження він не дожив трохи більш як два тижні. Штаб-сержант, сержант із матеріального забезпечення 6 десантно-штурмової роти. Минулого року він закінчив навчання у державному університеті "Житомирська політехніка" за спеціальністю "Облік та оподаткування". У нього залишилися батьки, сестра, дружина та двоє дітей.

Олександр Стельмах загинув на Донбасі
"Старшина Стельмах..."/ Фото виклав побратим Олександра

У Житомирі на згадку про героїв, які віддали за Україну життя приспустять прапори. Прощання із загиблими десантниками 95-ї бригади відбудеться на площі Соборній.

Раніше "Телеграф" писав, що на Донбасі напередодні загинув капітан розвідки Антон Сідоров – з бійцем попрощалися у Києві.

Нагадаємо, обстріли на Донбасі активізувалися 17 лютого. Ескалація відбувалася дуже швидко — вже 21 лютого Росія заявила про визнання ОРДЛО як "незалежних" і ратифікувала у Держдумі договори про "дружбу", які дають право РФ вводити військовий контингент до окупованих районів.