Каховської ГЕС більше не існує: станція повністю пішла під воду (відео)

Читать на русском
Автор
2708
Каховської гідроелектростанції більше не існує
Каховської гідроелектростанції більше не існує. Фото Колаж "Телеграфу"

Російський тероризм призводить до жахливих наслідків

Підрив Каховської ГЕС в ніч на 6 червня таки призвів до повного затоплення станції. Такі дані повідомляють очевидці, котрі знаходиться на Херсонщині.

Відеопідтвердження опублікували в Telegram-каналі "ХЕРСОН: Война Без Фейков". Зазначається, що рівень води поблизу колишньої дамби зрівнявся із тим, який наразі є у Каховському водосховищі.

Наразі вже майже всі залишки Каховської гідроелектростанції знаходяться під водою. Очевидно, саме про це говорили в "Укргідроенерго", коли заявляли, що станція не підлягає відновленню.

Зазначимо, що Каховське водосховище було розташоване в 15 метрах над рівнем моря. Його найбільша глибина — 38 метрів, тож запасу води там вистачає, тим більше, що максимально у довжину воно досягає 24 кілометрів.

Підрив Каховської ГЕС – як затопить Херсонську область, карта
Карта ймовірного підтоплення Херсонщини

Не дивно, що наслідки підриву Каховської ГЕС можуть бути вельми масштабні. Зокрема, це вплине на українську економіку через зупинку багатьох підприємств, а у майбутньому частина південних регіонів, імовірно, страждатиме через опустелювання. Також існує загроза різкого опріснення Чорного моря, що теж може призвести до нової екологічної катастрофи.