Немає ніякого Карабаху: Азербайджан висунув серйозні вимоги до Росії

Читать на русском
Автор
5771
Війська Азербайджану
Війська Азербайджану

Азербайджан нагадав росії, що на території їхньої країни немає ніякого "Нагірного Карабаху"

Міністерство оборони Азербайджану звернулося до Росії з вимогою вивести з території Карабаху вірменські підрозділи відповідно до положень договору від 10 листопада 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"З жалем наголошуємо, що відповідно до пункту 4 цієї заяви досі не виконано повного виведення залишків вірменської армії та незаконних вірменських збройних формувань з території Азербайджану", — сказано в повідомленні.

У зв’язку з цим Міноборони країни закликає росію виконувати умови угоди та забезпечити виведення вірменських збройних формувань із регіону.

Крім того, там звернулися до Росії з вимогою не спотворювати інформацію щодо пересування азербайджанських військ, а також правильно вказувати назви населених пунктів та регіонів країни в офіційних заявах.

"На території Азербайджану немає адміністративно-територіальної одиниці під назвою "Нагірний Карабах", — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, 25 березня стало в мережі з’явилася інформація про те, що азербайджанські війська зайняли село Фаррух, після чого до сусідніх сіл почали прибувати озброєні вірмени. У Міноборони Азербайджану цю інформацію спростували.

26 березня росія заявила, що азербайджанські війська увійшли до зони відповідальності їхніх "миротворців", тим часом у невизнаній "НКР" ввели воєнний стан.

Як повідомлялося раніше, після початку вторгнення в Україну 24 лютого, росія через величезні втрати в живій силі почала збирати резерви. Зокрема насамперед увага російської влади припала на миротворчі контингенти, які перебувають за межами країни. У тому числі вони захотіли перекинути своїх солдатів з Карабаху, на зміну яким повинні були прийти вірменські військові, що суперечить положенням мирної угоди.