"Баланс сил у світі змінюється": про що заявив Ердоган після перемоги на виборах

Читать на русском
Автор
7046
Реджеп Тайїп Ердоган зробив важливіші заяви після перемоги на виборах
Реджеп Тайїп Ердоган зробив важливіші заяви після перемоги на виборах

Президент упевнений, що Туреччина значно зміниться і стане іншою країною, сильнішою

Реджеп Тайїп Ердоган, який здобув перемогу на президентських виборах у Туреччині, виступив із важливою заявою, звертаючись до 320 тис. громадян, які зібралися в ніч проти понеділка біля Президентського комплексу в Анкарі.

Лідер подякував виборцям на активну участь у процесі голосування. Про це повідомляє найбільше турецьке державне інформаційне агентство Anadolu.

"Ми поважаємо волю виборців, також як робили це на всіх попередніх виборах. Перемогли не тільки ми. Перемогла — Туреччина, перемогла — демократія! На виборах 28 травня — не було тих, хто програв, переміг весь 85 млн народ Туреччини. Настав час для єдності та згуртування в ім’я національних цілей та ідей", — зазначив Ердоган.

Він наголосив, що в Туреччині періодично формувалися проблеми — для того, щоб послабити країну.

"Сьогодні – ми оголошуємо про старт процесу, який дозволить реалізувати цілі, озвучені колишнім президентом Тургутом Озалом та експрем’єром Неджметтіном Ербаканом. Усі виклики та проблеми, з якими стикалася Туреччина в останні 10 років, створювалися з єдиною метою – не допустити сьогоднішнього дня", — сказав президент Туреччини.

Влада, за словами Ердогана, має намір сконцентрувати весь свій час та енергію на вкладі у розвиток країни. Він упевнений, що разом із народом вдасться реалізувати концепцію "Століття Туреччини". А пріоритетом для влади Туреччини залишиться усунення наслідків землетрусів, який стався 6 лютого.

Також Реджеп Тайїп Ердоган додав, що нова модель економіки Туреччини, що виробляє, буде спрямована на залучення інвестицій і зростання зайнятості.

"Першочерговим завданням на найближчий період вважаємо усунення збитків від зростання цін, викликаних інфляцією. У Туреччині буде реалізовано нову економічну систему, яка полегшуватиме доступ споживачів, збільшуватиме доходи виробників, знижуватиме витрати аграріїв і тваринників", — заявив турецький лідер.

Ердоган вважає, що Туреччина значно зміниться і стане іншою країною, сильнішою.

"Баланс сил у світі змінюється, і на цьому тлі Туреччина постане зовсім іншою країною – сильнішою та авторитетнішою. Ми посилимо боротьбу з загрозами національній безпеці, у тому числі у питанні боротьби з тероризмом біля південних кордонів Туреччини", — сказав політик.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що під час першого туру Реджеп Тайїп Ердоган лідирував з великим відривом, проте невдовзі його опоненту вдалося практично зрівнятися з ним. За підсумками чинного президента отримав 49,35% голосів, а другий кандидат — 45%.