Про вторгнення в Україну говорили так само: росія зробила заяву про ЗАЕС у Раді безпеки ООН

Читати російською
Автор

Агресор намагається перекласти на Київ провину через можливий вибух на атомній станції

Російська федерація продовжує будувати свою політику на брехні та дезінформації. Так, країна, яка висадила в повітря Каховську ГЕС, намагається переконати весь світ у тому, що в неї навіть у планах немає підривати Запорізьку атомну електростанцію.

Лист із подібним твердженням було поширено вчора, 29 червня, у Раді безпеки ООН від імені одного з головних російських брехунів – представника росії при всесвітній організації василія небензі.

Про це повідомляють кремлівські пропагандисти.

"Сьогодні ми поширили <…> лист, який ще раз підтверджує на тлі інсинуацій представників київського режиму, що намірів підірвати цю станцію, що знаходиться під нашим контролем, у нас немає, і закликає генерального секретаря ООН <…> вплинути на Київ, змусивши його утриматися від провокацій щодо ЗАЕС", — сказано в заяві.

Можливо, кілька років тому в Україні можна було знайти людину, яка б вірила казкам і небилицям небензі, але після того, як перед вторгненням в нашу країну росія вустами путіна, лаврова та пєскова клятвенно обіцяла, що її війська на кордоні – це лише " продовження навчань", і жодних планів нападу на нашу країну не існує, військові росії нахабно порушили всі обіцянки та міжнародні домовленості.

Чого варті обіцянки росії, можна ще раз переконатися навіть виходячи з того факту, коли поширювався лист: Рада безпеки ООН зібралася в п’ятницю на чергове засідання на вимогу рф для обговорення поставок західної зброї Україні.

При цьому рашистська федерація запросила до участі в засіданні "експертів", яких постпред України при ООН Сергій Кислиця у Твіттері назвав "найпідступнішими захисниками вторгнення в Україну та диктаторських режимів загалом", у тому числі американського журналіста Макса Блюменталя, якого звинувачують у отриманні коштів рф.

Подібні засідання росії скликала вже кілька разів — в основному для того, щоб озвучити свої нові вигадки і переконати світ у своїй невинності — мовляв, "у разі чого, ми ні при чому".

Тому ні про яку довіру до брехливих обіцянок країни-агресора не може бути й мови. І ставку українцям та всьому розсудливому людству можна робити лише на проведення навчань на випадок підриву АЕС божевільним кремлівським фюрером. І, звісно, на подальші постачання західної зброї Україні.