У Єревані протести та сутички: одні вимагають відставки Пашиняна, інші мітингують під посольством рф (відео)

Читать на русском
Автор
860
Мітингувальники нападають на поліцію
Мітингувальники нападають на поліцію. Фото Скрін із відео

Жителі Вірменії незадоволені тим, як вирішилася ситуація з Нагірним Карабахом

У столиці Вірменії місті Єревані люди знову вийшли на мітинги, цього разу під будівлею Кабміну та посольством росії. Розгніваний натовп кидає у правоохоронців каміння та пляшки, а також вимагає відставки Нікола Пашиняна.

Про це повідомляють росЗМІ та News.am. Правоохоронці заявили, що можуть застосовуватись "особливі заходи".

Відомо, що 20 вересня закінчився мітинг, організований опозицією через загострення ситуації в Нагірному Карабаху, але громадяни не погодилися піти додому. Частина громадян залишилася під кабінетом міністрів та вимагає, щоб Пашинян пішов у відставку. Також прем’єра країни звинувачують у "здачі вірмен Карабаха". Поліція намагається заспокоїти людей, але ті кидають у них каміння та інші підручні засоби. Внаслідок протестів як мінімум один із силовиків постраждав, його відвели із замотаною головою.

До мітингувальників вийшов начальник поліції Арам Оганесян і намагається домовитись із протестувальниками. Проте вже кілька мітингувальників було затримано. Крім того, акція протесту відбувається і під посольством росії в Єревані. Протестувальники звинувачують росію у смертях. Крім того, жителі Вірменії демонстративно рвуть російські паспорти та скандують "росія, йди".

"Через вас загинули наші діти, але ми не вбиватимемо ваших…але і пробачити це не зможемо", — скандують вірмени.

Нагадаємо, що у цьому матеріалі "Телеграфа" можна прочитати про те, на яких умовах Нагірний Карабах капітулював перед Азербайджаном. Було досягнуто певних домовленостей. А в цьому прочитати про те, які будуть наслідки для миру через капітуляцію Нагірного Карабаху. Зокрема, йдеться про Україну, Азербайджан і росію.

Докладніше про новий конфлікт між Нагірним Карабахом та Азербайджаном, а також про позицію Вірменії та росії читайте у матеріалі: "Нова війна в Карабаху завершилася: що відбувається між Азербайджаном та Вірменією (хроніка)".

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Нагірному Карабаху розстріляли машину з російськими військовими. Усі солдати загинули, на місці працюють правоохоронці.