Французи, африканці та навіть солдати ЦАХАЛу танцюють гопак. Вірусний український тренд підкорив TikTok

Читать на русском
Автор
4760
Український народний танець набрав популярність закордоном
Український народний танець набрав популярність закордоном. Фото Скриншот

Гопак добрався до ПАР та Казахстану

У TikTok з'явився новий вірусний тренд, який претендує перевершити ажіотаж навколо пісні Кажанни. Несподівано, іноземці з усього світу записують своє виконання українського народного танцю гопак, та ще й під музику "Ти ж мене підманула". Розуміють вони слова пісні чи ні — це вже дрібниці, бо вийшло дуже весело.

На таку популярність звернув увагу навіть Twitter-акаунт UNITED24, нарізавши найяскравіші відео. Виглядає нова "епідемія" так:

Одним із найпопулярніших стало відео військової у формі Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Дівчина з ніком @rotem_karmi зібрала понад 206 тисяч лайків та близько дев'яти тисяч коментарів своїм виконанням гопака.

Одразу декілька відео запостили танцюристи Королівського балету Швеції, відео опублікував користувач з ніком joaosanta6, а відео набрало понад 200 тис. переглядів. Тимчасом коментарі під відео виглядають так: "Чекаю ще на танець під ''Ой, хто п'є", "Наші козаки", "Українізацію вже не зупинити".

Користувачка Natalka опублікувала, як гопак танцює француз на тлі Ейфелевої вежі у Парижі з підписом: "Французький патріот України Це саме геніальне що я знімала", та набрала понад 39 тисяч переглядів та захоплені коментарі на кшталт: "Українець це не національність, а стан душі", "Козаки у Парижі", "Справжній Гуцул".

Ще один француз, але цього разу зі Страсбурга, під ніком galeliprintsi також виклав український танець:

Танцюють український гопак також у Польщі, місто Познань:

Цей запальний танок був опублікований в акаунті пари з ніком Ryan & Ketlin з підписом на івриті: "Ось як ми будемо танцювати, коли виграємо цю війну".

Танець дібрався також до Казахстану, відео опублікувала користувачка з ніком Zhadyra:

Що дуже дивно, багато хто записує танці під цю пісню у росії. Трапляються навіть випадки, коли танцюють у кокошніках, викликаючи коментарі на кшталт: "В мене багато запитань" та "Перезавантаженя логіки".

Як повідомляв "Телеграф", раніше серед українців у ТікТок завірусилася пісня "Парова машина".