Порівняння з Гітлером і звинувачення у геноциді: лідери Туреччини та Ізраїлю обмінялися жорсткими заявами

Читать на русском
Автор
1156
Реджеп Тайіп Ердоган
Реджеп Тайіп Ердоган. Фото aa.com.tr

Ердоган вже не вперше висловлюється щодо Нетаньягу

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган знову відзначився різкими висловлюваннями на адресу прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу. Цього разу він заявив, що останній нічим не відрізняється від німецького диктатора Адольфа Гітлера.

Ердоган також порівняв операцію Ізраїлю проти терористичного угруповання ХАМАС у Газі з винищенням нацистами євреїв, пише "Європейська правда". Також він виступив з критикою країн Заходу.

"Раніше вони погано говорили про Гітлера. Чим ви відрізняєтеся від Гітлера? Вони змусять нас сумувати за Гітлером. Хіба те, що робить Нетаньягу, є чимось меншим, ніж те, що робив Гітлер? Ні", – сказав турецький президент.

Він заявив, що Туреччина вітатиме академіків і вчених, які зазнають переслідувань за свої погляди на війну в Газі. Президент Туреччини також додав, що західні країни, які підтримують Ізраїль, є співучасниками "воєнних злочинів".

"Він (Нетаньягу) багатший за Гітлера, він отримує всіляку підтримку Заходу, Сполучених Штатів. І що вони зробили з усією цією підтримкою? Вони вбили понад 20 тисяч жителів Гази", – додав Ердоган.

У відповідь на це Нетаньягу звинуватив турецького лідера у скоєнні "геноциду курдів", пише Ynet. Він також зазначив, що Ердоган — "остання людина, яка може проповідувати нам мораль".

Нагадаємо, у жовтні антиізраїльські висловлювання президента Туреччини викликали чергову дипломатичну кризу між двома країнами. У відповідь на це в Ізраїлі вирішили відкликати з Туреччини своїх дипломатів.