До Землі мчить нова магнітна буря: названо останні небезпечні дати в січні

Читать на русском
Автор
1517
Землю незабаром накриє магнітна буря
Землю незабаром накриє магнітна буря. Фото Вікіпедія

Інтенсивність геомагнітного шторму буде середньою

Січень став одним із небагатьох місяців за останній час, в якому буде мінімум магнітних бур. Найближча та остання цього місяця очікується в середині січня.

Про це повідомили на сайті Мeteoagent, який складає онлайн-прогноз за допомогою інформації із супутникових систем NOAA, TESIS та наукових міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі. За даними експертів, найсерйозніша буря цього місяця вже пройшла.

Згідно з прогнозом, наступна магнітна буря обрушиться на Землю 14 та 15 січня. Дводенний геомагнітний шторм буде середньої інтенсивності (К-індекс 4).

Варто додати, що зазвичай К-індекс щомісяця не перевищує 5 балів. Однак у січні був один день, коли була магнітна буря з К-індексом 6. Це сталося 5 січня.

Для довідки: магнітна буря – це обурення геомагнітного поля Землі тривалістю від кількох годин до кількох діб. Буря може позначатися поведінці тварин і навіть виводити з ладу електронну техніку. Крім того, метеозалежні люди цими днями можуть відчувати погіршення самопочуття.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в січні 2024 року пройде велика кількість видовищних космічних явищ. Вже вказано час, коли найкраще спостерігати на небі планети.