Хто замість Джонсона? Відомий прихильник України відмовився висувати кандидатуру

Читать на русском
Автор
7638
Бен Уоллес
Бен Уоллес. Фото Відкриті джерела

Кандидатуру нового прем’єра Британії ще не затверджено

Після відставки Бориса Джонсона з посади глави уряду Великої Британії, основним фаворитом на це місце став міністр оборони Бен Уоллес. Втім, 9 липня стало відомо, що він відмовився висувати свою кандидатуру.

Як написав Уоллес у своєму Твіттері, після ретельного зважування всіх "за" і "проти", він прийняв рішення не брати участь у виборах нового лідера Консервативної партії.

"Мені було нелегко зробити цей вибір, але я зосереджений на своїй нинішній роботі та забезпеченні безпеки цієї великої країни", — написав він.

Уоллес також висловив подяку тим членам партії, які обіцяли його підтримати, а також побажав удачі всім кандидатам і висловив сподівання, що незабаром уряд повноцінно займеться виконанням своїх зобов’язань.

Як повідомлялося раніше, Уоллес відомий своєю активною підтримкою України та критикою росії. Він неодноразово заявляв, що ЗСУ здатні здобути перемогу у війні проти окупантів і порівнював дії кривавого диктатора володимира путіна з діями нацистської Німеччини за часів Другої світової війни.

Нагадаємо, низка членів Британського уряду звернулася до Джонсона із закликом піти у відставку через неналежну поведінку колишнього заступника "парламентського організатора" Кріса Пінчера, звинуваченого у домаганні до двох колег, а також через скандал із проведенням вечірок під час локдауну.

7 липня Джонсон оголосив про те, що складе повноваження і піде у відставку, але продовжить виконувати свої обов’язки доти, доки йому не знайдуть заміни.