"Збираюся це зробити": Джонсон підтвердив колезі, що хоче повернутися до крісла прем’єра — SkyNews

Читать на русском
Автор
2604
Джонсон поки офіційно не висунув кандидатуру, але має підтримку
Джонсон поки офіційно не висунув кандидатуру, але має підтримку. Фото Відкриті джерела

Максимальна кількість кандидатів, які можуть обійняти посаду прем’єра, — три

Ліз Трасс пішла з посади прем’єр-міністра Великої Британії та залишила місце вакантним. Одним із ймовірних кандидатів на посаду називають Бориса Джонсона. Як повідомляється, він висловив бажання брати участь у прем’єрських перегонах.

Як пише Sky News, про це він повідомив у телефонній розмові з депутатом від консерваторів Джеймсом Даддріджем. Сам Джонсон перебуває у відпустці на Карибах.

"I’m going to do it" (Я збираюся це зробити), — заявив Джонсон. Зазначимо, що офіційно він кандидатуру ще не подавав. Поки що про бажання обійняти посаду офіційно заявила лише Пенні Мордаунт. Окрім неї та Джонсона ймовірним кандидатом вважають лише екс-канцлера Ріші Сунака. Він також не подавав заяви.

Балотуватися можуть лише три кандидати, адже він мають отримати 100 підтримок від депутатів-консерваторів до понеділка. "Телеграф" детальніше розбирав особливості обрання нового прем’єра Великої Британії та ймовірних кандидатів.

У деталях : У Великій Британії стартував процес пошуку нового прем’єр-міністра — конкурс буде прискорений

Як раніше повідомлялося, відставка Трас не несе серйозних негативних наслідків для України. Як і Джонсон, так і Трасс, і, ймовірно, майбутній прем’єр Великої Британії, продовжать підтримувати нашу країну.