Угорщина знову підіграє кремлю: що сталося цього разу

Читать на русском
Автор
2477
Угорщина блокує черговий пакет санкцій ЄС проти росії
Угорщина блокує черговий пакет санкцій ЄС проти росії. Фото Pixabay

Позиція Угорщини може стати причиною затримки остаточного рішення щодо нового пакету санкцій проти росії

Угорщина поводиться вороже до нашої країни — нещодавно вона заблокувала виділення восьмого траншу фінансової допомоги Європейського фонду миру на закупівлю зброї для України, а 19 травня заблокувала черговий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії. Йдеться обмеження для осіб, причетних до справи політика-опозиціонера Володимира Кара-Мурзи, засудженого в Росії до 25 років ув’язнення за звинуваченням у "державній зраді".

Про це повідомляє видання EUobserver.

Цей крок Угорщини може спричинити затримку остаточного рішення і вимагати подальших переговорів з Угорщиною та іншими країнами-членами ЄС.

У квітні посли Європейського союзу практично досягли згоди щодо російських чиновників, які мають бути включені до списку санкцій, пов’язаного зі справою Володимира Кара-Мурзи. Остаточне рішення має бути затверджено міністрами закордонних справ ЄС на зустрічі у Брюсселі 22 травня.

Однак Угорщина наклала вето на це рішення. Протест країни стосується щонайменше одного з росіян, пов’язаного зі справою Кара-Мурзи, який потрапив до списку Європейського союзу. Тепер будуть потрібні додаткові переговори. ЄС наполягає на запровадженні санкцій проти причетних до переслідування Володимира Кара-Мурзи.

Новий пакет санкцій проти росії міститиме обмеження продажу технологій подвійного призначення та передбачає включення до "чорного списку" близько 100 російських чиновників та організацій, пов’язаних з участю у конфлікті в Україні.

Як раніше повідомляв "Телеграф", глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт має намір блокувати військові транші ЄС Україні, доки не зніме санкції з ОТР Bank.