"Вітаємо росію з дефолтом?" путін підписав резонансний указ

Читать на русском
Автор
4151
Дефолт близько
Дефолт близько

У росії вирішили платити рублями за валютними облігаціями

Російський диктатор володимир путін підписав указ, згідно з яким росія може виплачувати суверенний валютний держборг у рублях, що може свідчити про технічний дефолт.

Як повідомляють росЗМІ, тимчасовий порядок виплат із зовнішнього валютного боргу передбачає, що росія вважатиме оплату рублями за єврооблігаціями "належним виконанням зобов’язань".

Крім того, зазначається, що сума виплат розраховуватиметься за внутрішнім російським курсом тієї валюти, в якій повинні проводитися виплати, до рубля.

У мережі після цього почалося бурхливе обговорення, зокрема користувачі мережі запитали, чи це вважатиметься технічним дефолтом і чи будуть ці платежі прийняті.

Як повідомлялося раніше, після початку російського вторгнення в Україну країни Заходу запровадили потужні санкції, які також торкнулися зовнішніх золото-валютних резервів. Зокрема, у банках США було заморожено кошти на суму близько 315 мільярдів доларів. Спочатку Вашингтон дозволяв користуватися ними для погашення заборгованості за зовнішнім держборгом, проте на початку квітня їх повністю заблокував.

11 квітня стало відомо, що росія змогла лише частково розрахуватися за валютними зобов’язаннями, що було рівнозначно вибірковому дефолту.

Ситуацію для кремля також посилює те, що ще на початку березня США та ЄС заборонили ввозити долари та євро на територію росії