У путіна знову заговорили про переговори з Україною та назвали умови

Читать на русском
Автор
34265
Попередні переговори України та рф не можна назвати вдалими
Попередні переговори України та рф не можна назвати вдалими. Фото twitter.com

Російські чиновники, як завжди, вирізнилися зухвалістю

Російська влада знову заговорила про відновлення переговорного процесу стосовно припинення війни з Україною, однак на своїх зухвалих умовах. Цього разу від нашої країни хочуть вимагати "визнання існуючих територіальних реалій" — іншими словами, країна-агресор хоче, аби ми віддали окуповані нею території України.

Про це в інтерв'ю "Інтерфаксу" заявив голова російського МЗС Андрій Руденко. Він додав, що підхід кремля до перемовин не змінився.

За словами російського чиновника, вони вимагатимуть нейтрального, позаблокового і без'ядерного статусу України, а також визнання теперішніх територіальних реалій. Щоб Україна визнала нинішній статус Криму та так званих "ЛНР-ДНР".

При цьому Руденко каже, що кремлівська верхівка від переговорів не відмовляється, але "чим далі, тим складніше буде домовлятися".

Нагадаємо, що 14 липня у Стамбулі завершилися переговори щодо українського зерна. Представники України, ООН, росії та Туреччини домовилися про деблокаду трьох українських портів, щоб була змога вивезти зерно, однак всі судна перед експортом перевірятимуть військово-морські сили Туреччини.

Раніше про переговори з Україною вкрай цинічно висловився кривавий диктатор володимир путін, який говорив такими ж фразами, на кшталт "далі важче буде домовлятися".

Додамо, що востаннє перемовники Києва та Москви зустрічалися у турецькому Стамбулі ще у березні. З результатами крайньої зустрічі з росіянами можна ознайомитись у нас на сайті.