Пригожин був "опущеним" на зоні. Що означає нашуміле відео від його співкамерника

Читати російською
Автор

Саша Курара закликав ув'язнених не йти до лав ПВК, бо у злочинному світі отримувати накази від "опущених" вважається принизливим

Здавалося б, історія про вербування ув'язнених за вбивства до складу найманців приватної групи "Вагнера" для участі у війні в Україні вже й так виглядала сюрреалістично і ще більш божевільною бути не може. Але ні, може. Бо на днях з'явилося відео у стилі "злодійських розбірок", де російський кримінальний авторитет Саша Курара пригадав Євгену Пригожину його гірке тюремне минуле.

Річ у тому, що раніше ватажок ПВК "Вагнера" Пригожин також сидів у в'язниці. Це було до того, як він потрапив до російської еліти. Колишній кухар Путіна у віці 18 років отримав перший термін – умовний за крадіжку. Ще за два роки його засудили до 12 років за залучення до проституції неповнолітніх. Втім, відсидів пригожин лише 9 років, після чого вийшов на волю 1990-го року.

Що це за відео (ненормативна лексика)

На відео Саша Курара стверджує, що пригожин займав найнижче місце в тюремній ієрархії, тобто був тим, кого на сленгу ув'язнених називають "опущеними". Відео можна подивитися тут (обережно, багато нецензурної лайки!).

Саша Курара закликав зеків не ставати під прапор "опущеного" /Скриншот

Кримінальний авторитет зізнається, що має ексклюзив першого рівня стосовно цієї інформації, оскільки брав участь у цьому особисто та був причетним до цькування. Також він закликав ув'язнених не йти до лав ПВК "Вагнера", бо у злочинному світі отримувати накази від "опущених" вважається принизливим.

"Хочу приєднатися до Гріші Московського і додати від себе. Справа у тому, що мене звати Саша. Відомий як Саша Курара. І я хочу довести до вашого відома, що конкретно з Євгеном Пригожиним ми відбували покарання в одній "командировочці". Так ось — Пригожин це пі***с у повному смислі цього слова. Пригожин — це ображений, який мав своє місце і знав своє місце, та погодився з цим. А тепер ви, які йдете до цього ПВК "Вагнера", стаєте під прапор пі***са, вами командує пі***с і ви прирівнюєте себе до пі***са. Навіть не те що прирівнюєте — ви стаєте нижче, ніж пі***с… Згадай, Женю, півень є**ний, як тебе гнобили", — розповідає Саша Курара.

У кримінальному світі такі звинувачення можуть коштувати втрати авторитету та впливу на ув'язнених, яких масово набирають до лав російської армії.

Реакція соцмереж на відео про пригожина /Скриншот

Тюремна ієрархія. Пояснюємо

Кримінальна ієрархія, яка розвинулася за часів СРСР, існує й досі, вона передбачає поділ всередині в'язниці людей на касти. На вершині цієї піраміди перебувають так звані злодії в законі завдяки своїм грошам та зв’язкам, внизу ж — ув'язнені за зґвалтування та педофілію.

Найнижча каста "опущених" або ж "ображених" — дикий феномен, їх принижують та б’ють, ґвалтують, через що їх також називають "півнями". До кола обов'язків "опущених" входить виконання найбруднішої роботи, такої як миття туалетів, чищення каналізації. Розмови з представниками інших каст мають бути обмеженими, а спілкування з найнижчою кастою для іншого ув'язненого може призвести до втрати авторитету. Як повідомляє російське видання "Медіазона", справа щодо порушення прав ув'язнених, яких віднесли до касти "опущених" дійшла навіть до Європейського суду з прав людини.

Стаття, за якою сидів пригожин, теоретично підходить під цю класифікацію тюремних каст. Однак тут з'являється ще одна цікава деталь: російський кримінальний авторитет Саша Курара призначив "стрілку" Пригожину та будь-кому, хто захоче заперечити сказані ним слова. За тюремними звичаями, названий "півнем" сам стає кандидатом у "опущені", оскільки вважається, що він погодився з цим і ніяк не заперечив.

Реакція соцмереж на відео про Пригожина /Скриншот

Також у соцмережах з'являються теорії, мовляв, щодо Пригожина навмисне запустили інформаційну кампанію, аби дискредитувати його в очах суспільства та, власне, ув'язнених, через набуття впливу. Це також може свідчити про розкол усередині так званих еліт в росії.

Реакція соцмереж на відео про пригожина

Як повідомляв "Телеграф", засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин висловився щодо російської еліти, яка недостатньо допомагає у війні з Україною. Тепер заможні росіяни побоюються проведення арештів і чисток.