Вибуховою хвилею зірвало стелю: у росії спалахнув нафтопереробний завод (фото, відео)

Читать на русском
Автор
5654
Пожежа тривала кілька годин Новина оновлена 15 грудня 2022, 08:41
Пожежа тривала кілька годин

Вибуху знайшли технічне пояснення

У росії щось вибухає практично щодня. Цього разу Україну звинуватити буде важко — вибухнув і спалахнув нафтопереробний завод в Ангарську Іркутської області.

За даними губернатора регіону Ігоря Кобзєва, загинуло двоє людей, ще п’ятеро постраждали різною мірою. Після вибуху порушили кримінальну справу. Попередньою причиною названо загазованість систем технічної установки.

Вибух пролунав близько 6 ранку за місцевим часом (за Києвом — близько опівночі). Пожежа тривала багато годин — її вдалося локалізувати на двох цистернах з нафтопродуктами і факельному горінні газу. Вигоріло 2,5 тисячі кв.м. Установку, що спалахнула, охолоджують і проливають.

Пожежа на НПЗ в Ангарську
Пожежу вдалося загасити за кілька годин
Вибух та пожежа на НПЗ в Ангарську в росії
Пожежники проливають завали
Анграськ на карті рф
Анграськ на карті рф

У сусідніх будівлях під час вибуху тріснули вікна, впали навісні стелі та відчувалася вибухова хвиля. Світло від пожежі було видно далеко довкола. Займання почалося на установці для обробки пасткової нафти (нафтошлам, важка в’язка нафта).

Раніше "Телеграф" розповідав про дві великі пожежі в торгових центрах у районі Москви. Вони сталися з інтервалом у кілька днів. Горить також і Сибір — спалахнув шинний завод у Барнаулі.