Новий бізнес? пригожина запідозрили у хитрому заробітку на зеках для ПВК "Вагнера"

Читать на русском
Автор
2034
Олександр Тютін
Олександр Тютін. Фото https://www.rosbalt.ru

Не всіх зеків можуть відправляти на передову

Керівник ПВК "Вагнера" євген пригожин міг створити схему заробітку на вербуванні російських зеків на війну в Україні. Військовий аналітик Іван Матвєєв припустив, що місця у лавах організації можуть купувати ув’язнені з метою звільнення з в’язниць.

На своїй сторінці у Twitter Матвєєв висловив підозру в тому, що зеки, які мають добрий достаток, можуть платити пригожину за те, щоб їх нібито відправили на війну. Безпосередньо на передовій, на думку аналітика, такі люди не воюють, а відсиджуються в тилу, поки не мине дія контракту, після чого благополучно виходять на волю.

"Практично впевнений, що "місця в ПВК" продаються тим зекам, які можуть заплатити… Їх на передову не відправляють, вони відсиджують півроку в окопі і спокійно виходять на волю", — вважає Матвєєв.

Свою думку аналітик підкріпив посиланням на новину, яка, мабуть, йому видалася досить підозрілою. У статті йдеться про те, що 66-річний бізнесмен, засуджений до 23 років в’язниці, нібито відслужив у ПВК і після звільнення відлетів до Туреччини. Ймовірно, Матвєєва збентежив збіг таких фактів, як вік "бійця", його фінансовий стан і можливості.

Докладніше про історію небідного петербурзького бізнесмена — власника агентства нерухомості, який став найманцем: Олександра Тютіна було затримано 2018 року за спробу замовлення вбивства своєї племінниці, проте 2021 року його засудили за злочин, який він скоїв ще 2005 року. Тоді на його замовлення було вбито родину підприємця Зайналова. Жертвами стали сам Зейналов, його дружина 11-річний син та 15-річна дочка. Своїх жертв злочинці добивали сокирою. Тютін отримав покарання у вигляді позбавлення волі на строк 23 роки.

Влітку 2022 року незважаючи на вік ув'язненого завербували у ПВК "Вагнера", а через півроку, нібито після того, як він повоював проти України, його помилували та відпустили.

Варто зазначити, що припущення Матвєєва звучать на тлі новин про те, що зеки з ПВК "Вагнера" дезертують "зі страшною силою", а облік втрат пригожин може не вести.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російська ПВК "Вагнера" за час боїв проти України втратила десятки тисяч завербованих зеків.