Саміт G20 в Індії: лаврова відчитали, але він встиг нахамити

Читать на русском
Автор
797
сергій лавров
сергій лавров. Фото Відкриті джерела

лавров послухав звернення своєї колеги щодо припинення війни, а потім махнув рукою

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на саміті G20 в Індії звернулася до глави МЗС росії сергія лаврова, відомого своїми безглуздими висловлюваннями, і закликала закінчити війну на території України.

Як повідомляє Bloomberg, посилаючись на власні джерела, Бербок заявила лаврову, що росія має припинити війну, не порушувати міжнародні правила і припинити бомбардувати українські міста та мирних жителів.

"Ми віримо в мультилатералізм. Закінчуйте цю війну, припиняйте порушувати міжнародний порядок", — сказала міністр закордонних справ Німеччини своєму "колезі".

Бербок також наголосила, що цього разу лавров вислухав її промову до кінця, бо на минулій зустрічі міністрів закордонних справ G20 на Балі торік він покинув залу ще до виступу МЗС Німеччини.

Своєю чергою сергій лавров уважно вислухав виступ Бербок, зробив кілька нотаток і в якийсь момент просто махнув рукою.

Пізніше у Telegram-каналі російського пропагандистського агентства РИА "Новости" опублікували реакцію лаврова. Після слів Анналени Бербок він ніяк не прокоментував заклики зупинити війну, а натомість вирішив "вибачитися" за поведінку західних делегацій.

"Хотів би принести Індії вибачення за непотрібну поведінку західних делегацій, які перетворили роботу на балаган", — заявив він.

Зазначимо, що 2 березня у столиці Індії Нью-Делі проходить зустріч міністрів закордонних справ країн "Великої двадцятки", участь у якій беруть 40 делегацій.

Нагадаємо, "Телеграф" писав, що в січні 2023 року сергій лавров зробив абсурдну заяву, порівнявши росіян з жертвами Голокосту.