У путіна відповіли на підготовку справ проти росії у Міжнародному суді

Читать на русском
Автор
5648
Дмитро Пісків
Дмитро Пісків. Фото twitter.com

Реакція кремля не змусила на себе довго чекати

Міжнародний кримінальний суд веде підготовку до відкриття двох кримінальних справ проти росії, де звинувачення можуть бути висунуті, зокрема, й у бік російського диктатора володимира путіна. Тим часом у кремлі вже встигли висловити свою думку щодо цього.

Так, прессекретар російського президента дмитро пєсков заявив, що росія нібито не визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі. Про це повідомляє одна з пропагандистських російських агенцій.

"Ми не визнаємо цей суд, ми не визнаємо юрисдикцію цього суду. Так до цього і ставимося", — цитує агентство дмитра пєскова.

Зазначимо, що газета The New York Times із посиланням на власні джерела заявила про те, що в рамках першої справи вестиме розслідування щодо випадків викрадення українських дітей. Зокрема, йдеться про кремлівську програму з викрадення дітей, яких вивозили з України та розселяли по російським родинам або відправляли до таборів для "перевиховання".

Друга справа, яку розгляне суд, пов’язана з безперервними атаками росії щодо цивільної інфраструктури України.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у Сполучених Штатах Америки блокують передачу суду доказів воєнних злочинів росії, які були скоєні в Україні.