У кремлі проговорилися щодо важливої теми переговорів путіна та Сі Цзіньпіна

Читать на русском
Автор
9089
Під час зустрічі путін та Сі Цзіньпін обговорили співпрацю на рівні Міноборони
Під час зустрічі путін та Сі Цзіньпін обговорили співпрацю на рівні Міноборони. Фото twitter.com/dimsmirnov175

Китай та росія раніше домовлялися про те, що співпрацюватимуть у питаннях оборони

Під час зустрічі лідерів росії та Китаю обговорювався не лише "мирний план" Сі Цзіньпіна, а й військова співпраця двох країн. І це, незважаючи на офіційні заяви Китаю про те, що з Москвою таких домовленостей немає.

Про це повідомляє кремлівська агенція ТАСС з посиланням на слова помічника путіна юрія ушакова. Він заявив, що Китай і росія домовилися продовжувати реалізовувати ті домовленості, які були досягнуті раніше.

Російський президент володимир путін і лідер Китаю Сі Цзіньпін обговорили співпрацю та "домовилися продовжити реалізовувати домовленості", які раніше були досягнуті між міністерствами оборони країн. Однак не уточнювалося, що саме мають на увазі — поставки зброї, проведення навчань або іншу військову допомогу.

Раніше в Китаї офіційно заявляли, що не постачають росії зброю і не надають жодної військової допомоги. Усі звинувачення США та Заходу у підтримці країни-агресору були відкинуті владою піднебесної.

Також "Телеграф" повідомляв, що на даний момент немає доказів того, що Китай постачав росії зброю. Факти можливої співпраці країн зараз перевіряються.