Ще один "подарунок" путіну з Гааги: росію зобов'язали сплатити Україні мільярди доларів

Читать на русском
Автор
7640
Через свої незаконні дії рф тепер вимушена сплатити мільярди доларів
Через свої незаконні дії рф тепер вимушена сплатити мільярди доларів. Фото obozrevatel.com

Загальна сума збитків була підрахована з моменту окупації півострова росією

Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов'язав країну-агресорку виплатити компенсацію за збитки та втрачене майно "Нафтогазу" в окупованому Криму. Збитки, завдані росією починаючи з 2014 року, арбітраж оцінив у 5 мільярдів доларів.

Таку інформацію у четвер, 13 квітня, на своїй Facebook-сторінці оприлюднив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов, зазначивши, що мова йде про відшкодування активів, що спрямовані на облаштування газових родовищ та розвиток стратегічно важливої інфраструктури — основної мішені рф під час окупації півострова дев’ять років тому.

"Вірю, що це не останнє рішення, яке ухвалять в Гаазі на користь нашої країни", — йдеться в публікації.

Також Чернишов додав, що в рамках міжнародного права рішення Арбітражного трибуналу росія повинна виконати відповідно до своїх зобов’язань.

Як пояснили у пресцентрі "Нафтогазу", Арбітражним трибуналом було підтверджено, що рф повинна компенсувати збитки, завдані компанії в повному обсязі. У протилежному разі "Нафтогаз" матиме право розпочати процес примусового виконання відповідного рішення вже на території тих країн, де знаходяться російські активи.

Що стосується суми компенсації, то вона не повинна бути меншою справедливої ринкової вартості активів газової компанії до моменту їхньої експропріації.

Окрім того, Арбітраж ухвалив рішення про те, що росія повинна відшкодувати "Нафтогазу" ще й витрати, що пов’язані з арбітражним провадженням.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна. Тепер диктатор не зможе вільно пересуватися світом, адже за межами рф на нього чекатиме в’язниця.