"Вирішили головну проблему рф?": з росіян сміються через заборону ЛГБТ-спільнот у соцмережі

Читать на русском
Автор
562
Здається, росіяни до всього підходять зі "скрєпним" усвідомленням
Здається, росіяни до всього підходять зі "скрєпним" усвідомленням. Фото Колаж "Телеграфу"

Дехто сміється, що російська влада просто намагається прибрати конкурентів

В росії почалися чергові гоніння на представників ЛГБТ-спільноти. Тепер у популярній серед громадян країни-агресора соцмережі "ВКонтакте" із пошуку прибрали всі спільноти, які пов'язані із квір-тематикою. Це відбувається у той самий час, коли українці виборюють право на одностатеві шлюби навіть під час повномасштабної війни.

На нову заборону звернули увагу в Telegram-каналі Ateo Breaking. Слід підкреслити, що самі спільноти все ще залишаються активними у мережі — просто в пошуку для пересічного користувача вони більше недоступні.

"Результат вашого пошукового запиту може містити суперечливі матеріали, які вважаються недопустимими на території рф. Запобіжні заходи пов'язані із необхідністю виконання законодавства російської федерації", — саме такий надпис "зустрічає" тих користувачів "ВК", які намагаються знайти ЛГБТ-групи.

Судячи з усього, мова йде про так званий закон "про пропаганду ЛГБТ", який був підтриманий російськими депутатами та підписаний диктатором володимиром путіним ще у грудні 2022 року. Цей документ повністю забороняє "пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин" — причому для людей будь-якого віку. Наразі в росії заборонені до продажу будь-які товари, котрі містять символіку квір-спільноти, обмежуються тематичні фільми та серіали тощо.

Цікаво, що за спостереженнями самих росіян, у "ВКонтакте" й досі в пошуку можна знайти відео із порнографічною тематикою та інші матеріали вельми відвертого характеру. А от тема ЛГБТ, здається, лякає кремлівську владу куди більше, аніж розповсюдження подібних даних.

Нагадаємо, що соцмережа "ВКонтакте", як і низка інших сайтів, перебуває в Україні під забороною.

До речі, не так давно мережу підірвало фото ЛГБТ-персон із команди американського президента Джо Байдена. Росіяни намагалися кепкувати, однак українці доволі швидко поставили їх на місце. Та й в Україні, попри засилля російської пропаганди, думка про осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації за останні роки змінилася в кращий бік.

Не дивно, що навіть президент Володимир Зеленський, відповідаючи на петицію щодо одностатевих шлюбів, вельми заінтригував співгромадян.