Понад два десятки міст росії відмовилися від парадів на 9 травня: як аргументують

Читать на русском
Автор
1254
росія побоюється ударів з боку України на 9 травня
росія побоюється ударів з боку України на 9 травня. Фото Колаж

Влада російських міст аргументує своє рішення "міркуваннями безпеки"

У росії влада масово відмовляється від проведення урочистостей на 9 травня. Попередньо, відповідне рішення прийняли вже у 21 російському місті.

Таку інформацію у четвер, 4 травня, повідомив Telegram-канал "Верстка", зазначивши, що торік ці міста паради до 9 травня проводили.

Так, за даними порталу, цього року паради не проводитимуть у адмінцентрах прикордонних регіонів рф, а саме: у Курську, Бєлгороді та Брянську. Влада цих населених пунктів аргументувала своє рішення небажанням "провокувати противника великою кількістю скупчення техніки та військовослужбовців" у центрах міст.

Що стосується Курська, то там посилаються на "поточну ситуацію". Водночас губернатор Брянської області заявив, що 2023 року урочисті заходи провести не зможуть. Причину він розголошувати не став.

Водночас в окупованому росією Криму, а саме у Керчі та Сімферополі, паради на 9 травня скасували з "міркувань безпеки". Не проводитимуть урочистості й у Сімферополі, де останнім часом досить неспокійно.

Крім того, заходи скасувала й влада віддалених від фронту містах: зокрема у Сургуті, Тюмені, Ханти-Мансійську, а також Пскові.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що українська розвідка звернулася до росіян щодо заходів до 9 травня. Представник ГУР МОУ Андрій Юсов наполегливо порадив громадянам рф не відвідувати паради і уникати зустрічей із воєнними злочинцями, які тим чи іншим чином причетні до так званої "спецоперації" в Україні.