"Залишається одна версія": експерт розповів, хто міг збити літаки та вертольоти на Брянщині

Читать на русском
Автор
12818
Крах російської військової авіації на Брянщині
Крах російської військової авіації на Брянщині. Фото Колаж "Телеграфу"

Експерт припустив, внаслідок чого сталося падіння літаків та гелікоптерів Росії

Крах двох російських літаків і двох вертольотів на території Брянської області поки ніяк не коментують офіційні особи в Росії. Наразі вже можна припустити, що інцидент навряд чи стався внаслідок роботи російської ППО.

Таку думку висловив військовий експерт Павло Нарожний, повідомляє ТСН.

"Навіть з огляду на можливий бардак, який там може бути, вони б за своїми цілями не стріляли. Системи розпізнавання свій-чужий стоять на літаках. По-друге, вони відстежують усі літаки, які з аеродромів підіймаються. Версія, яку розкручуватимуть росіяни — про українська ДРГ Але ця версія малоймовірна Я б повірив, якби йшлося про удар мінометом, постріл з РПГ Але коли йдеться про те, щоб тягнути за собою ПЗРК довжиною 1,5-2 метри — його неможливо десь приховати", — вважає він.

За словами експерта, залишається одна версія — робота якоїсь надсучасної системи ППО, яка була дуже близькою до державного кордону.

"Брянська область – це кордон із Чернігівщиною, який страждає від ударів російської авіації так само як і Сумщина, звідки вони могли отримати теоретично. Така система має стояти кілометрів за 20 від держкордону", — підкреслив Нарожний.

Тому військовий експерт вважає, що збити повітряні цілі на Брянщині могла надсучасна система ППО, яка знаходилася на території Сумської або Чернігівської областей.

Зазначимо, що у суботу, 13 травня, у Брянській області сталася серія НП із російською військовою авіацією. Два літаки й два вертольоти зазнали краху. Внаслідок події загинули дев’ять льотчиків.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що після інциденту на Брянщині в мережі було опубліковано відео моменту аварії російського вертольота.