Штурм райцентру, падіння вертольота та контртерористична операція: що відбувається в Бєлгородській області рф

Читать на русском
Автор
9436
Штурм райцентру, падіння вертольота та контртерористична операція: що відбувається в Бєлгородській області рф

На Бєлгородщині розпочалася справжня війна

На території росії продовжуються вести бойові дії. Про події на Бєлгородщині вже доповіли путіну, а в цей час нібито точаться штурми російських населених пунктів.

"Телеграф" розповідає про останні відомі подробиці подій у Бєлгородській області росії.

20:48 Бійці РДК стверджують, що захопили в Бєлгородській області російський БТР82А.

19:55 Тим часом прапор "Вільної росії" вже літає над москвою.

19:06 Більшість населення прикордонних сіл та районного центру, куди увійшла "українська ДРГ", залишила територію, заявив білгородський губернатор Гладков.

18:45 Росіяни терміново евакуювали ядерні боєприпаси з об'єкту "Бєлгород-22" поблизу Грайворона, заявив представник ГУР Юсов. За його словами, на об'єкті "Бєлгород-22" була тактична ядерна зброя.

18:35 Примітний факт – російська пропаганда назвала Бєлгородщину районом проведення "спецоперації".

18:30 Росіяни стверджують, що зараз бої з "диверсантами" точаться у населених пунктах Козинка та Глотове. При цьому у Глотовому перестрілка йде і в житловому масиві.

"Місцеві мешканці ховаються в підвалах будівель. Світла і води в населених пунктах немає. Через інтенсивну стрілянину евакуювати жителів поки не можна", — пише "Baza".

18:25 Так звані російські "військори" заявляють про бронетехніку біля села Козинка Білгородської області.

18:22 Мешканці Бєлгородщини в паніці штурмують бомбосховища і зовсім невтішно відгукуються про місцеву владу. Відео 18+

18:15 У небі над Бєлгородом помітили сліди від ракет.

18:06 "З метою забезпечення безпеки громадян у Бєлгородській області з сьогоднішнього дня запроваджено правовий режим контртерористичної операції, який встановлює спеціальні заходи та тимчасові обмеження. Починаючи від перевірки у фізичних осіб документів, що засвідчують їхню особу та закінчуючи призупиненням діяльності небезпечних виробництв та організацій, у яких використовуються вибухові , радіоактивні, хімічно та біологічно небезпечні речовини", — повідомляє місцева влада.

18:05 Звуки стрілянини було чутно в селі Мокра Орлівка, що поряд з російсько-українським кордоном у Бєлгородській області. За словами місцевих жителів, під час роботи ракетного комплексу у будинках обсипалася штукатурка. Попередньо, це був РСЗВ "Град".

18:00 Підвищують градус істерики місцевих мешканців і явні вкиди, які роблять невідомі. Довірливих росіян просять стріляти без попередження у поліцейських, адже вони нібито усі "диверсанти".

17:40 Бійці РДК спокійно записують відео з території Росії.

"Кордона ключ переламаний навпіл", — цитує пісню Єгора Лєтова "Все йде за планом" один із бійців, а на задньому фоні лунають вибухи.

17:40 У Білгородському районі системою ППО збито БПЛА, — каже місцевий губернатор гладков. При цьому жодних доказів цьому він не наводить.

17:25 Ексдепутат Держдуми Ілля Пономарев, якого пов'язують із діяльністю "Легіону "Свобода Росії" та РДК заявив, що підрозділи "Легіону "Свобода Росії" та РДК за підтримки бронетехніки та безпілотних літальних апаратів атакують прикордонний район рф.

"Звичайно, ми не розраховуємо дійти до Москви, але просування дуже хороше. На день 22 травня звільнено село Козинка, Гора-Поділ і йде бій у райцентрі Гайворон", — заявив він.

До речі, до цього, у пресслужбі легіону "Свобода Росії" розповіли, що "ситуація складна, легіон та РДК створюють демілітаризовану зону на кордоні з росією, звідки вони не зможуть обстрілювати Україну".

17:10 У соцмережах публікують фотографії наслідків бою, як стверджується, у населеному пункті Гора-Поділ.

17:05 Місцева влада повідомляє про постраждалих мирних жителів:

"У Грайвороні є ще троє постраждалих — двоє чоловіків і одна жінка з осколковими пораненнями, у стані середнього ступеня тяжкості вони перебувають у лікарнях", — каже губернатор Гладов.

Також снарядами пошкоджено 3 приватні житлові будинки, внаслідок чого вони спалахнули. Також влучення є і в будівлю адміністрації. У селі Замостя, стверджує чиновник, снаряд потрапив до дитячого садка, внаслідок чого він спалахнув. Також є постраждала жінка з пораненням руки, допомогу надано на місці.

17:02 Україна не має безпосереднього відношення до подій у Бєлгородській області – радник голови ОП Михайло Подоляк.

17:00 На Білгородщині з'явилися листівки із закликом здаватися.

16:55 Місцеві інтернет-пабліки публікують відео величезних колон з автобусами, які, ймовірно, їдуть на евакуацію мешканців прикордонних населених пунктів.

16:50 Жителі Грайворона в паніці масово залишають місто, через що на дорогах утворюються пробки.

16:25 росіяни на тлі подій у Бєлгородській області ведуть обстріл Харківської області України, що межує з нею.

16:20 Заступник голови адміністрації міста Грайворон міг бути поранений під час обстрілу будівлі адміністрації. Також поранення нібито отримали двоє співробітників МНС. Про це пишуть місцеві телеграм-канали, посилаючись на власні джерела.

16:00 У Бєлгородській області міг впасти російський гелікоптер Мі-8. Інформацію про це зараз перевіряють російські спецслужби.

15:50 В МВС Бєлгородської області запровадили план "Едельвейс". Оголошено загальний збір працівників у всіх відділах поліції регіону.

15:40 Добровольці з легіону "Свобода Росії", які 22 травня анонсували про "повернення додому", заявляють про штурм населеного пункту Грайворон у Бєлгородській області.

15:30 Прессекретар російського диктатора володимира путіна дмитро пєсків заявив, що главу кремля вже повідомили про події в Бєлгородській області. За його словами, зараз ведеться робота з видавлювання "українських диверсантів" з території росії та їх знищення.

Також спікер путіна додав, мовляв, метою операції невідомих диверсантів нібито є відволікання уваги від Бахмута, який у мареннях росіян був захоплений "вагнерівцями".

"Ми чудово розуміємо мету таких диверсій — відвернути увагу від бахмутського спрямування, мінімізувати політичний ефект від втрати українською стороною Артемівська (Бахмута)", — сказав пєсков.

Нагадаємо, що вранці 22 травня невідомі піддали масованим атакам населені пункти Грайворонського округу Бєлгородської області росії. Все це відбувалося на тлі анонсу про "повернення додому" від російських добровольців, які воюють на боці ЗСУ. Ті ще вночі опублікували фото нібито з російських прикордонних населених пунктів і попросили місцевих залишатися вдома і не чинити опір. Інтенсивність подій з кожною хвилиною збільшувалась і вже незабаром почали з’являтися відео зі штурму російського кордону за допомогою танків. Ще через деякий час невідомі оточили КПП "Грайворон" і змусили бігти російських прикордонників.