"Громадянська війна" у розпалі: диверсанти розгулюють по Бєлгородській області, у регіоні скасували КТО

Читать на русском
Автор
16478
"Громадянська війна" у розпалі: диверсанти розгулюють по Бєлгородській області, у регіоні скасували КТО Новина оновлена 24 травня 2023, 03:26

"Диверсанти" залишаються в росії

Вже добу на території Бєлгородської області росії триває "громадянська війна", адже російські добровольці, які 22 травня зайшли туди, щоб "звільнити" території від диктатури кремля, досі продовжують туди прибувати.

російські інтернет-пабліки час від часу продовжують розповідати деталі, тоді як офіційна влада розбирається, що там відбувається.

"Телеграф" стежив за останніми новинами з Бєлгородщини:

19:07 — Легіон "Свобода росії" підбив підсумки другого дня своєї операції у Бєлгородській області. Добровольці кажуть, що "навели шуму", а їхньою метою було створення демілітаризованої зони між рф та Україною, знищення силовиків путінському режиму, та демонстрація народам рф, що опір можливий.

"Легіон" каже, що вчора сили фсб рф були розгромлені та в паніці відступили. Після цього на місце висунулися сили російської армії, які спробували провести контратаку. Сьогодні, 23 травня, легіоном було знищено мотострілецьку роту зс рф.

Добровольці не уточнили своїх подальших планів та того, де саме вони є.

18:51 — за даними російських Telegram-каналів, пункт пропуску "Грайворон" повернули під контроль російських прикордонників.

18:50 — розЗМІ повідомляють про 13 поранених цивільних осіб у Бєлгородській області.

18:38 — У Грайворонському районі Бєлгородської області військова частина потрапила під обстріл, внаслідок чого нібито загинули 2 військових, ще 4 поранені, передає російське видання "Коммерсант".

Це сталося 22 травня, частина розташована у військовому містечку Бєлгород-22, росіяни кажуть, що вибухнули нібито 3 снаряди та, що вони випущені з боку України з "Ураганів". Зазначимо, що українські офіційні особи цієї інформації не коментували та не підтверджували.

18:33 — Губернатор Бєлгородської області Гладков каже, що у Козинці (рф) загинув цивільний, а у лікарні перебуває його дружина з пораненнями.

18:00РДК і досі перебуває у Білгородській області та каже про захоплений "шматочок батьківщини", у Telegram-каналі добровольчого формування виклали свіжі відео одразу після новини губернатора про скасування режиму КТО в регіоні.

17:45 — Губернатор Бєлгородищини Гладков оголосив про скасування режиму контртерористичної операції у регіоні, КТО запровадили 22 травня.

16:31 — Добровольці РДК: найбільше чекають на звільнення Курск, Брянськ, Бєлгород.

У РДК пояснили, що росія дозріла для змін та звільнення.

"А найбільше чекають звільнення території, прикордонні до зони військових дій: Курськ, Брянськ, Білгород. Їх негласним покликом слідує російський Добровольчий Корпус, який взяв на себе сміливість зробити перший крок у напрямку нашої батьківщини", — сказано в повідомленні в Telegram-каналі РДК.

Добровольці заявили, що мирне населення може не турбуватися, бо вони не воюють із громадянськими. А будь-яка допомога наближає кінець війни.

16:00 — На кордоні навпроти села Козинка (рф) знову помітили групу добровольців, це група з 40 осіб, повідомляє російський Telegram-канал Shot. А з боку України нібито помічено рух військової техніки, мовляв, на місце "знищених" груп йдуть якісь резервні підрозділи.

15:50 — "Легіон" та РДК охопили ділянку фронту в 40 кілометрів, порахував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Добровольці заходили на легкоброньованій техніці, затрофеївши по дорозі БТР-82А та БТР-80.

15:45 — На тлі повідомлень міноборони рф, що усі російські добровольці "знищені", ті спокійно продовжують постити відео з Бєлгородщини, ще й встигають ще вести бій. Ось добровольці РДК, зокрема, колишній актор Кирило Канахін:

15:40 — пропагандисти РИА "Новости" продовжують істерику та стверджують, що супутник компанії Maxar (США) нібито знімав прикордонні райони Бєлгородської області за 2 дні до проникнення туди російських ополченців з РДК та "Свободи росії.

14:34 — поки офіційні росіяни показують переможні відео, Telegram-канал Readovka панікує, що добровольці прорвалися в ще одне село. Мова про село Богун-Городок поруч зі Щетинівкою.

Білгородська СВО
Богун-Городок

14:25 — міноборони рф показало відео, на якому нібито знищуються ті самі "диверсанти" у Білгородській області:

14:23 — Telegram-канали росіян повідомляють, що села Горьківське та Щетинівка вже нібито перейшли під контроль "диверсантів".

14:18 — Радник голови ОПУ Михайло Подоляк потролив спікера путіна пєскова (той єдиний з офіційних осіб прокоментував події на Бєлгородщині), порадивши російському режиму замислитися над обʼєктивністю: що раніше окупанти залишать всі території України, то менш грандіозною катастрофою в росії все закінчиться у фіналі.

Михайло Подоляк прокоментував Білгородську СВО
Подоляк порадив росіянам забиратися з території України

14:00 — кремль не був готовий до такого удару ані у військовому плані, ані в інформаційно-психологічному, пише у колонці для "Телеграфу" директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала. Те, що путін другу добу мовчить, теж багато про що говорить.

13:50 — Заступник голови радбезу рф дмитро медведєв погрожує "диверсантам", перебуваючи в Лаосі. Зокрема, кремлівський божевільний пропонує не брати в полон бійців РДК та "Свободи росії" та "знищувати їх, немов щурів". Ще медведєв не вірить, що Україна не має відношення до диверсійних вилазок у росії.

13:40 — Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков поскаржився на "інформаційну атаку з боку України" та закликав місцевих жителів не панікувати та довіряти лише офіційній інформації, якої, до речі, майже немає.

Раніше популярний Telegram-канал "Shot" повідомляв, що нові невеликі групи "диверсантів" зараз продовжують підтягуватися до Козинки з боку кордону з Україною.

"Російські силовики ведуть з ними бій. Також ППО працює по дронах-розвідниках", — йдеться у повідомленні.

При цьому, за даними інших російських пабліків, основна частина озброєних груп начебто пішла на територію України, замінувавши дороги перед відходом.

Тимчасом у мережі продовжують з’являтися відео з території Бєлгородської області, на яких зображені ці "диверсанти". Можна побачити, що вони не тільки не були "ліквідовані", як про це трубять російські пропагандисти, а й цілком спокійно окопуються біля захопленого вчора КПП "Грайворон".

Водночас росіяни зі свого боку хочуть перекинути до Бєлгородської області додаткові війська. У тому числі деякі боєздатні підрозділи, що воюють на території України. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на джерело в українській розвідці.

"Зокрема, наразі приймається рішення про можливе переміщення підрозділів 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії (постійний пункт дислокації Валуйки, Бєлгородська область) з району бойових дій (Макіївка, Майдан Луганської області) до Бєлгородської області",повідомив джерело.

Примітно, що російські силові структури досі так і не дали жодної офіційної заяви про те, що відбувається. А ось у "Легіоні "Свобода Росії" вже підтвердили, що продовжують вести бої у Бєлгородській області та "звільняти її".

"Армія росії нічого не змогла протиставити групі патріотів-добровольців, які взяли в руки зброю і не побоялися у відкриту піти проти режиму Москви за вільне майбутнє росії … Резервів у рф для реагування на військові кризи немає — всі військовослужбовці мертві, поранені або в Україні. рф абсолютно не захищена. У Бєлгородській області паніка, частково йде організована евакуація, але здебільшого відбувається стихійна втеча", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відбувалося 22 травня в Бєлгородській області росії.

Також ми повідомляли, що у Бєлгороді прогриміли вибухи в будівлях ФСБ та МВС.