Поганий знак для росіян? Міраж із літаючими кораблями побачили на Азовському морі (відео)

Читать на русском
Автор
10955
Кораблі "парять" над морем
Кораблі "парять" над морем. Фото Скріншот відео

Цей містичний міраж вважається недобрим знаком для тих, хто його побачив

В Азовському морі помітили найдивовижніший і наймістичніший вид міражу під назвою фата-моргана. На горизонті видно два кораблі, які ніби ширяють у повітрі.

Відео такого рідкісного явища розповсюджують у краснодарських пабліках. Існує навіть легенда походження цього явища.

Так, рідкісну оптичну ілюзію помітили на узбережжі Азовського моря в російському місті Єйськ, що в Краснодарському краї. На горизонті видно два кораблі на відстані один від одного, які "парять" у повітрі. Під ними не видно води і через оптичну ілюзію здається, що кораблі літають над морем.

Така оптична ілюзія називається фата-моргана і зустрічається, коли холодне повітря надто близько до поверхні води, а над ним утворюється тепліше. Фата-Моргана вважається одним з містичних і дивовижних міражів. Це не просто проекція об’єкта, а ще й його "копіювання". По мірі зміни відстані об’єкти занадто спотворюються і набувають жахливо-фантастичного вигляду.

Легенда свідчить, що побачити фата-моргану не до добра. Фея Моргана – це героїня багатьох англійських легенд, що є сестрою короля Артура. За оповіддю, вона була шалено закохана в лицаря Круглого столу Ланселота. У ході міжусобної війни вона кілька разів захоплювала його в полон, але відпускала, сподіваючись, що Ланселот її покохає, але той відкинув Моргану.

Від засмучення фея переселилася до підводного кришталевого палацу, і з того часу обманює прибережних жителів і мореплавців примарними видіннями. З тих давніх часів для жителів узбережжя такі далекі видіння фата-моргани могли означати лише нещастя, що насувається. Їм здавалося, що це знак того, що незабаром морська безодня може поглинути їхнє селище або затопити прибережні землі.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у небі над Флоридою помітили танцюційний промінь. Це візуальне явище, через яке здається, що промінь світла рухається крізь хмари. Під час переміщення промінь візуально нагадує прожектор.