Депутатка з партії путіна назвала його "чмом болотним" (аудіо)

Читати російською
Автор

Після того, що сталося, депутат спробувала виправдатися, сказавши, що повністю підтримує президента

Саратовська депутатка правлячої російської партії "Єдина росія" Юлія Трухманова буде виключена з політсили за свої слова про російського диктатора володимира путіна. Річ у тому, що в мережу злили запис її розмови з самовисуванцем Дмитром Липенським, у ході якого вона назвала президента рф "чмом болотним" і "ніхтошкою".

Рішення про виключення Трухманової буде ухвалено на найближчому засіданні. За даними російських ЗМІ, запис цієї розмови було опубліковано на місцевих YouTube-каналах.

Так, у ході бесіди Липенський та Трухманова сперечалися про приватизацію у росії. Самовисуванець сказав співрозмовниці, що путін причетний до приватизації. У відповідь на це вона сказала, що той не міг брати активної участі в цьому процесі, оскільки сам був "ніхтошкою" і "чмом болотним": носив портфель за тодішнім мером Санкт-Петербурга Анатолієм Собчаком і наливав йому каву.

"Приватизація – що це було? Це було шахрайство. У світовому розмірі. А навіщо це було вигадано? Це легалізація елементарного... І це вигадав не путін. Це вигадали інші <…> Він був ніхто і звати його ніяк <…> Він дипломат носив і каву наливав. Ніхто. Чмо болотне", — сказала Трухманова.

Після того, як довкола висловлювань депутата почався справжній скандал, вона спробувала виправдатися, заявивши, що повністю підтримує російського "лідера", а її слова нібито вирвали з контексту. Вона також передбачила, що запис могли змонтувати. Тому депутат готова звертатися до суду з позовом щодо захисту честі, гідності та ділової репутації.

Водночас інцидент прокоментували в "Єдиній росії", заявивши, що висловлювання депутата у бік президента рф є абсурдними.

"У зв’язку з обурливими, абсурдними та відверто дурними висловлюваннями депутата Ради депутатів м. Маркса Юлії Трухманової про керівництво нашої країни прийнято рішення про її виключення з Партії та фракції. Також вона буде виключена з-поміж кандидатів у депутати представницького органу нового скликання від "Єдиної росії" ", — зазначили у пресрелізі на сайті партії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в росії ряд високопоставлених військових керівників усунули з посад після невдалої спроби "вагнерівського" заколоту. Генерала сергія суровикина після того, що трапилося, затримали, а разом з ним під роздачу потрапили й інші наближені до нього генерали.