У кремлі розгубленість: пєсков мляво прокоментував неприємні для росії новини

Читать на русском
Автор
10762
дмитро пєсков
дмитро пєсков. Фото twitter.com/jenkers_ru

У мережі із сарказмом сприйняли його заяви

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що у новому пакеті допомоги від США Україна вперше отримає кошти, конфісковані у російських підсанкційних олігархів, їх спрямують на підтримку українських ветеранів. Прес-секретар президента росії володимира путіна дмитро пєсков заявив, що кожен такий випадок "спричинить серйозні судові розгляди", в мережі сміються.

Про реакцію пєскова повідомляють росЗМІ. Він сказав, що в рф сприйняли це рішення США "абсолютно негативно".

"Всі випадки, пов’язані з блокуванням, арештом чи іншим утриманням будь-яких коштів, що належать до державної, приватної, змішаної власності рф за кордоном, ми вважаємо незаконними актами. Безумовно, якісь твердження, що їм вдалося знайти обґрунтування для продовження цього беззаконня, є абсолютним юридичним нонсенсом, і в будь-якому випадку вони надалі приведуть так чи інакше до судових розглядів. Жоден з випадків такого незаконного утримання не залишиться поза увагою", — сказав прессекретар путіна.

Такі заяви звучать абсурдно на тлі того, що росія абсолютно зневажає будь-яку законність та правові норми. У мережі за такі висловлювання пєскова називають "клоун року".

"Відмовитися від усіх міжнародних судів, а потім бігти до суду, голови діркаві", "А ще ж репарації платити потім. Уууу, скільки виття буде", "У кремлі дуже стурбовані рішенням США, настільки що висловили ноту протесту. А як же весь світ у потерть, ядерна війна?", — іронізують коментатори.

Крім того, пєсков "з’їхав" із коментаря з приводу передачі вертольота в Україну російським льотчиком. Він запропонував звернутися до міноборони.

"Це все-таки більше прерогатива міністерства оборони. Тому що не знаючи деталей, щось коментувати було б неправильно", — сказав він.

Нагадаємо, всього цього разу США передадуть Україні 5,4 млн. доларів. Ймовірно, йдеться про конфісковані активи російського олігарха та власника пропагандистського телеканалу "Царгород ТБ" Костянтина Малофєєва. У травні рішення конфіскувати у нього суму 5,4 млн доларів прийняв генеральний прокурор США Меррік Гарланд.

Як розповідав "Телеграф", раніше Дмитро Пісків озвучив чергову мету так званої "СВО". За його словами, вона проводиться для того, щоб унеможливити терористичну загрозу з боку Києва.