"Упакуйте її в дурку": пропозиція симоньян про ядерний удар по Сибіру розлютила росіян (відео)

Читать на русском
Автор
2012
маргарита симоньян
маргарита симоньян. Фото росЗМІ

Це занадто навіть для її співвітчизників

Російська пропагандистка маргарита симоньян запропонувала підірвати термоядерну бомбу над Сибіром, щоб вивести з ладу всі супутники та радіоелектроніку. Навіть у росії її ідею не оцінили та обурюються.

У мережі публікують відео із цим фрагментом. За словами пропагандистки, це нібито буде "найгуманніша опція": ядерної зими не буде і ніхто не помре від онкології.

"Ми повернемося в якийсь десь 93 рік — з дротовими телефонами. Чудово ж жили. Я навіть зрадію. Як мінімум, мені не доведеться пояснювати своїм дітям, чому у всіх є гаджети, а у них немає", — заявила пропагандистка.

У кремлі прокоментували її висловлювання. Прес-секретар президента росії володимира путіна дмитро пєсков заявив, що рф не виходила з режиму відмови від ядерних випробувань.

"Тому я не думаю, що можливі такі дискусії", — сказав він, закликавши не забувати, що пропагандистка не працює в російських органах влади й нібито "не відображає офіційну позицію Москви".

Однак у зв’язку з цим висловлюванням на симоньян поскаржилися до Слідчого комітету та МВС. Про це заявив помічник депутата Мосміськдуми Микола Корольов. Він відправив звернення до СК та МВС з вимогою проаналізувати висловлювання пропагандистки та притягнути її до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Прості росіяни теж не в захваті від "гуманної опції" симоньян. Вони закликають "упакувати цю божевільну бабу в дурку", нагадують їй, що у разі здійснення її пропозиції ніхто не зможе дивитися її пропагандистський канал, і пропонують "пити пігулки".

Є й серйозний аналіз: російський письменник і блогер Анатолій Несміян наголосив, що пропонований пропагандисткою сюжет завдасть важких наслідків виключно російській території, російському населенню та російській інфраструктурі, але ніяк не позначиться на комусь ще. По суті, пропонується здійснити терористичний акт щодо нашої країни, зазначив він.

"Учорашня пропозиція маргарити симоньян влаштувати маленький енергетичний голокост за допомогою повітряного ядерного вибуху "десь у Сибіру" чудово ілюструє весь набір інтелектуальних і моральних якостей як російської знаті, так і холуїв, що її обслуговують", — додав він.

Депутат Держдуми від Алтайського краю Марія Прусакова зажадала від Симоньян вибачень. Вона порадила їй обговорювати питання, в яких пропагандистка не розуміється, на кухні, а не в публічному просторі.

Як повідомляв "Телеграф", у центрі окупованого Донецька вбили відомого пропагандиста. Його збили на автомобілі російські військові.