Кум путіна обзавівся шикарною яхтою за майже 10 млн доларів: що про неї відомо, фото

Читать на русском
Автор
5337
Яхта Pershing 9X від Ferretti Group
Яхта Pershing 9X від Ferretti Group. Фото Відкриті джерела

Судно оформлене не на самого віктора медведчука

Колишній український депутат і кум путіна віктор медведчук, якого видали росії в обмін на захисників Маріуполя, нещодавно обзавівся новою яхтою. Ціна плавзасобу майже 10 млн доларів.

Про це повідомляє "Верстка". Яхта прибула до росії з ОАЕ і вже пройшла розмитнення.

Йдеться про 28-метрову італійську швидкісну яхту Pershing 9X виробництва Ferretti Group, яка була спущена на воду у 2023 році. Її ціна 9 млн 627 тисяч доларів або 886 млн рублів. На судні є чотири каюти із 8 спальними місцями, у кожній каюті є свій санвузол. Також на яхті є кухня та кілька їдалень — на верхній та нижній палубі, та кілька місць управлінь судном. Усього яхта може вмістити до 20 осіб, крім екіпажу.

Фото сайту pershing-yacht.com

Яхта названа Amore Mio і 26 липня 2023 пройшла російське розмитнення. Судно прибуло в країну-агресор під прапором Палау, але відправником вважається компанія Lavel Fzco з Об’єднаних Арабських Еміратів.

Одержувач яхти не сам медведчук, а пов’язане з ним акціонерне товариство "Ренесанс". За даними від 24 лютого 2021 року бенефіціаром вважалася дружина медведчука оксана марченко. Фірма оформила "тимчасове ввезення" яхти, що застосовується у разі, коли товар не має наміру залишатися на митній території на постійній основі. Також ця процедура частково звільняє власника від сплати митних платежів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у володимира путіна знайшли яхту за 100 млн доларів. "Грейсфул" оснащена броньованими парасольками і не тільки.