"Привіт, кам’яний вік": Кадиров заговорив про відновлення кровної помсти, в мережі його висміяли

Читать на русском
Автор
829
Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров. Фото росЗМІ

Виступ глави Чечні викликав великий резонанс

Глава Чечні Рамзан Кадиров допустив убивство родичів людей, яких розшукують за скоєні злочини. Про це він заявив у ході наради з командирами та начальниками підрозділів МВС та Росгвардії.

Як пише Meduza, запис наради Кадиров опублікував у своєму Telegram-каналі. У підписі до відео говориться, що він "закликав співробітників [правоохоронних органів] бути вкрай пильними та припиняти будь-які прояви порушення порядку".

"Будь-яка спроба зробити посягання на життя людини позначиться, зокрема, на родичах винного. Близькі родичі повинні знати, чим займається представник їхньої родини, і нести за нього відповідальність, чому нас століттями навчають чеченські адати", — сказано в повідомленні.

Водночас опозиційний чеченській владі Telegram-канал 1ADAT звернув увагу, що в самому ролику Кадиров, говорячи чеченською мовою, висловився більш конкретно. Зокрема, він натякнув на можливість вбивства родичів тих, хто скоїв вбивство.

"Якщо будь-який співробітник помітить найменшу небезпеку або йому просто це здасться, то він відразу повинен звернути на це увагу. Неважливо, хто це і чия це дитина. Якщо хтось зазіхає на громадську безпеку, на співробітника або на туриста, і якщо ми навіть не знайдемо злочинця, ми не будемо продовжувати його шукати, а обов’язково знайдемо його родича. Як заведено споконвіку, якщо хтось із родичів завинив і злочинця не можуть знайти, то вбивали його брата, його батька.Тому ми дуже швидко свою кровну помсту відшкодуємо", — переклав канал заяву Кадирова.

Глава Чечні також додав, що відмова сім’ї від родича, який вчинив злочин, не звільнить їх від помсти. "А то людина когось вбиває і гуляє собі безкарно, а її родичі починають відмовлятися від неї. Жодна відмова родичів не працює, поки ми не вб’ємо когось із їхньої родини, і не заберемо право кровної помсти", — заявив Кадиров.

Варто зазначити, що аналогічні переклади виступу глави Чечні опублікувало "Агентство Новини".

Водночас користувачі соцмереж бурхливо відреагували на цю заяву Кадирова. Багато хто з них назвав це деградацією.

Нагадаємо, раніше Рамзан Кадиров заявив, що має намір почати звільняти деяких чиновників. Зокрема йдеться про тих, чиї діти не знають чеченську мову та говорять виключно російською.