Можлива провокація: у Міноборони Білорусі зробили нову заяву про падіння ракети

Читать на русском
Автор
3562
У Білорусі впала ракета
У Білорусі впала ракета. Фото Колаж "Телеграфу"

У Білорусі назвали кілька версій інциденту

У Міністерстві оборони Білорусі назвали падіння ракети в Іванівському районі Брестської області під час масованого обстрілу України з боку рф, можливою провокацією Києва. Таку заяву зробив начальник управління зенітних ракетних військ полковник Кирило Казанцев.

За його словами, зараз нібито розглядається кілька версій інциденту, який стався 29 грудня. Однією з них вважають провокацію, другою — ненавмисний пуск ракети. Відповідне відео із заявою Казанцева було опубліковано у Telegram-каналі Міністерства оборони Білорусі.

"В Іванівському районі була вражена засобами протиповітряної оборони ціль, яка прилетіла з українського боку. Бойові розрахунки відпрацювали штатно. Разом з тим щодо цього інциденту залишаються запитання, і ми розглядаємо дві версії: ненавмисний пуск зенітної керованої ракети через низьку навченість розрахунку чи несправність ракети, чи це навмисна провокація збройних сил України", – заявив Казанцев.

Після інциденту в Білорусі поспішили звинуватити в пригоді Україну. Так, у Міноборони Білорусі одразу повідомили самопроголошеному президенту олександру лукашенку про те, що на білоруській території нібито впала українська ракета. Водночас українська сторона висловила готовність провести об’єктивне розслідування інциденту з ракетою в Білорусі та запросити до участі авторитетних експертів з числа держав, не пов’язаних з підтримкою агресора.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що під час однієї з масованих атак України з боку росії, на території Польщі впала ракета. Внаслідок вибуху, що прогримів у польському селищі, загинули кілька людей.