лукашенко розговорився про пригожина та зробив загадковий натяк про путіна

Читать на русском
Автор
2307
олександр лукашенко
олександр лукашенко. Фото president.gov.by

Білоруський "лідер" зробив низку заяв щодо пригожина та його найманців з "Вагнера"

Взаємини російського диктатора володимира путіна і ватажка приватної військової компанії "Вагнера", який влаштував збройний заколот у росії, раніше були більшими, ніж просто добрими.

Таку заяву зробив самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко у четвер, 6 липня, на зустрічі з журналістами зарубіжних та білоруських ЗМІ, сказавши загадкову фразу про стосунки путіна та пригожина. Про це пише "БелТА".

"Я не все знаю і знати не хочу, що стосується взаємин путіна і пригожина. Але треба розуміти, що путін пригожина знає набагато краще, ніж я. Я його просто бачив при організації тих чи інших заходів. Путін же з ним знаком значно більше, ще з Санкт-Петербурга, коли вони там жили та працювали. І у них були дуже добрі стосунки один з одним. Можливо, навіть більше, ніж добрі", — наголосив білоруський диктатор.

На його думку, путін не злопам’ятний, щоб "замочити" пригожина за його вчинок з озброєним заколотом.

"А щодо "зрадники", "зрадники" та інше — це була перша реакція президента путіна. Я думаю, що з часом вона, може, і не змінилася, оцінки, можливо, не змінилися, але стали набагато м’якшими", - додав "лідер".

Відповідаючи на запитання журналістів, він відверто розповів про можливе місцеперебування євгенія пригожина.

"Що стосується євгенія пригожина, він знаходиться в Пітері. Де він сьогодні вранці... Може, з ранку до москви поїхав...", — сказав він.

Щодо найманців ПВК "Вагнера" і того, де вони можуть перебувати зараз, лукашенко відповів журналістам наступне:

"Наскільки я на сьогоднішній ранок поінформований, бійці ПВК "Вагнер" перебувають у своїх таборах. У постійних таборах, де вони перебували після виведення з фронту на відновлення".

Також він заявив, що не бачить ризиків для Білорусі повторення "бунтівного сценарію", якщо найманці "Вагнера" будуть розміщені в країні.

"Ворожити на кавовій гущі сенсу немає. Але я не думаю, що "Вагнер" десь повстане і поверне свою рушницю проти білоруської влади та білоруської держави. У житті всяке буває. Але я сьогодні не бачу такої ситуації. Працювати треба з людьми", - зазначив "президент".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Олександр Лукашенко розповів, як умовив Євгена Пригожина закінчити заколот у росії й що мав намір робити путін з ватажком "Вагнера".