Померла перша дружина 45 президента США Дональда Трампа та мати його трьох дітей Івана (фото)

Читать на русском
Автор
8146
Івана Трамп померла у віці 73 років
Івана Трамп померла у віці 73 років

Івана Трамп допомагала чоловікові будувати його бізнес-імперію

Перша дружина колишнього президента США Дональда Трампа та мати трьох його старших дітей Івана Трамп, яка допомогла своєму чоловікові звести багато його знаменитих будівель, включаючи Башту Трампа, померла у віці 73 років, повідомив Дональд Трамп у своїй соціальній мережі Truth Social.

Про це політик повідомив у четвер, 14 липня, передає Reuters.

"Мені дуже сумно повідомляти всім тим, хто любив її, а їх багато, що Івана Трамп померла у своєму будинку в Нью-Йорку", — написав Дональд Трамп.

Івана та Дональд Трампи

Івана Трамп народилася 20 лютого 1949 року у Чехословаччині. Була інструктором з лиж та дизайнером одягу, керувала будівельним бізнесом, працювала моделлю, написала кілька книг.

Пара одружилася 1977 року і розлучилася 1992 року. У них було троє дітей: Дональд-молодший, Іванка та Ерік.

"Івана Трамп серед тих, хто вижив. Вона втекла від комунізму і прийняла цю країну (США — ред.). Вона навчила своїх дітей витримці та стійкості, співчутті та рішучості", — йдеться у заяві родини Трампа.

Івана та Дональд Трампи

Дочка Івани — Іванка Трамп, яка також повідомила про смерть матері, написала, що її мама "жила повним життям", була блискучою, привабливою, пристрасною і "до неподобства смішною".

"З розбитим серцем через смерть моєї матері. Мама була блискучою, привабливою, пристрасною і до неподобства смішною. Вона жила повним життям — ніколи не відмовлялася від можливості посміятися і потанцювати. Я завжди сумуватиму за нею і завжди зберігатиму пам’ять про неї у наших серцях", — написала Іванка у своєму акаунті в Твіттер.

Ні в заяві сім’ї Трамп, ні в повідомленні колишнього президента не згадується причина смерті, але представник поліції сказав, що її знайшли мертвою на сходах.

The New York Times з посиланням на неназваних правоохоронців повідомляє, що це сталося випадково, і Івана могла впасти зі сходів.

Пожежна служба Нью-Йорка повідомила, що парамедики прибули на виклик до її квартири з приводу зупинки серця.

У той час як Дональд Трамп взяв на себе відповідальність за свій ранній успіх на висококонкурентному ринку нерухомості Манхеттена, Івана Трамп також відіграла важливу роль у сімейному бізнесі невдовзі після їхнього весілля.

Вона працювала разом зі своїм чоловіком над будівництвом Башти Трампа, його знаменитої будівлі на П’ятій авеню в Манхеттені та інших гучних проектів, таких як курорт-казино Трамп Тадж-Махал в Атлантік-Сіті, штат Нью-Джерсі, повідомляє Times.

Івана Трамп із дочкою Іванкою

Івана Трамп була віце-президентом з дизайну інтер’єрів у Trump Organization та керувала історичним готелем Plaza, який Трамп придбав у 1988 році, виховуючи трьох дітей.

Вони розлучилися після роману Дональда Трампа з Марлою Мейплс, який набув широкого розголосу. На Мейллс Трамп пізніше одружився.