Син Байдена пішов на угоду з прокуратурою через скандальні розслідування

Читать на русском
Автор
1436
Син Джо Байдена Хантер
Син Джо Байдена Хантер. Фото Відкриті джерела

Син президента США мав наркотичну залежність

Син президента США Хантер Байден визнав свою провину за трьома звинуваченнями і уклав угоду з прокуратурою. Йдеться про дві справи про несплату податків та одну справу щодо застосування вогнепальної зброї.

Про це повідомляє CNN із посиланням на Мін’юст США. Зазначається, що розслідування у справі про вогнепальну зброю все одно продовжиться, незважаючи на цю угоду.

"Хантер візьме на себе відповідальність за два випадки несплати податків у строк у зв’язку з правопорушенням відповідно до угоди про визнання провини. Я знаю, що Хантер вважає важливим взяти на себе відповідальність за ці помилки, які він скоїв у період потрясінь та залежності у своїй життя", — сказав адвокат Байдена-молодшого.

Як зазначають ЗМІ, відомі кілька фактів порушення закону сином американського президента. Так, Хантер погрожував співробітниці невиплатою зарплати, якщо та відмовиться вийти з ним на зв’язок FaceTime в оголеному вигляді. Також його підозрюють у розтраті десятків тисяч доларів на повій, а після дослідження матеріалів з ноутбука Хантера Байдена виникли ще кілька скандалів, які спричинили розслідування.

Також CNN уточнило, що порушення закону, зокрема застосування вогнепальної зброї, могли бути скоєні Хантером Байденом у період, коли він пристрастився до наркотиків. Сам Хантер підтвердив свою залежність в інтерв’ю у 2021 році.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Головкому ЗСУ викличуть до суду на допит у справі про невдалий викрадення російського літака. Роману Червінському у цій справі суд 19 червня продовжив термін утримання під вартою.