Трамп звинуватив росію в крадіжці креслень "супер-пупер-ракеты": винен один із попередників (відео)

Читать на русском
Автор
2200
Дональд Трамп
Дональд Трамп. Фото Відкриті джерела

За словами одіозного політика, інженери Росії вже її сконструювали.

Колишній американський президент Дональд Трамп заявив, що росія вкрала у Сполучених Штатів Америки (США) креслення "супер-пупер" ракети. Більше того, за словами політика, інженери в рф сконструювали її і видали за свою розробку.

Таку заяву мільярдер зробив під час передвиборчої промови у штаті Нью-Гемпшир. Трансляцію виступу якого вів телеканал C-SPAN.

"Ви знаєте, що росія вкрала супер-пупер-ракету, такі літають супершвидко. Вони вкрали в період адміністрації Барака Обами. Вкрали креслення, засекречені, і побудували її", — сказав Дональд Трамп.

За словами політика, інцидент стався під час адміністрації Барака Обами (2009–2017 роки). Про яке саме озброєння йдеться, колишній американський лідер не уточнив.

Про створення в США власної гіперзвукової ракети Трамп вперше повідомив у травні 2020 року, охарактеризувавши її як "супер-пупер". Пізніше він уточнив, що ракета буде в 17 разів швидша за ту, що вважається найшвидшою у світі. Вона зможе вражати цілі з відривом 1,6 тис. км.

Трамп також зазначив, що США необхідно збудувати власну протиракетну систему "Залізний купол". Вона дозволить забезпечити захист від іранських, китайських та російських ракет.

Раніше "Телеграф" писав, що Дональд Трамп "підвищив" прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Одіозний американський політик назвав угорського чиновника "великим лідером" Туреччини.