Група "кротів": колишній розвідник заявив про проблеми в Офісі президента (відео)

Читать на русском
Автор
1603
Затримання "вагнерівців" у Білорусі Новина оновлена 04 грудня 2021, 07:55
Затримання "вагнерівців" у Білорусі. Фото Скрін із відео

Двоє розвідників, які заявляють про участь в операції із затримання "вагнерівців", розповіли про відомі їм деталі справи.

Високий рівень підготовки операції напередодні відзначили українські ветерани, створивши петицію до президента із закликом нагородити причетних розвідників за неї. Оцінити роботу розвідників пропонують попри те, що операція врешті решт не була реалізована. Деталі цього кейсу турбують суспільство вже тривалий час. Роман Червінський та Юрій Семенюк, обидва полковники запасу Збройних сил, повідомили, що після провалу операції їм не дали провести внутрішнє розслідування, а керівника та причетних було звільнено. Семенюк повідомив про тиск — усунення з посади, потім проблеми з паспортом.

Про це говорили в ефірі програми "Свобода слова Савік Шустер".

Розвідники також розповіли, що їм також загрожували притягненням до відповідальності. Червінський повідомив, що це відбувалося після нарад в офісі президента. Він зазначив, що йому також погрожували ануляцією паспортів.

Також полковник запасу повідомив, що у результатах роботи тимчасової слідчої комісії відображено дані, які не відповідають дійсності, і це заводить розслідування у кут.

Червінський також вважає, що у керівництві держави є "кроти". Він назвав конкретні прізвища: Андрій Єрмак, Олег Татаров та Руслан Демченко. Ексрозвідник вважає, що вони тримають у страху президента Володимира Зеленського. За його словами, вони бояться російської реакції.

Червінський упевнений, що операція була розроблена так, щоб до України не було претензій з боку Росії. Довести причетність розвідки було б неможливо.

Нагадаємо, операція із захоплення ймовірних бойовиків ПВК "Вагнер" планувалася кілька років. Стверджується, що то була українська спецоперація. Вона провалилася через затримання чоловіків у Білорусі. Пізніше їх видали Росії.

Раніше "Телеграф" писав, що екскерівник ГУР Міноборони Василь Бурба заявляв про розпорядження від голови офісу президента Андрія Єрмака про перенесення операції. Єрмак таку розмову заперечує, як і саме планування операції.